7z file: apa iku lan carane kita bisa mbukak

sawetara file 7z

Nalika sampeyan nggarap akeh file, sampeyan bakal ngerti macem-macem file kasebut. Nanging, liyane meh ora dingerteni lan sampeyan arang ngadhepi. Kaya ngono karo file 7z. Sampeyan ngerti sing padha? Carane padha mbukak? Ngajak?

Yen sampeyan pengin ngerti luwih akeh jinis file ngluwihi zip, rar, gambar, video, dokumen, lsp. banjur iki kapentingan sampeyan, amarga sampeyan ora mung bakal ngerti apa iku, nanging uga carane bisa dibukak lan carane nggawe dhewe. Go kanggo iku?

Apa file 7z

Arsip

Sadurunge apa wae, sing pertama sampeyan kudu ngerti babagan file 7z yaiku apa tegese. Lan sing bener iku kita ngrujuk menyang format file sing dikompres. Khusus sing digawe karo program open source sing diarani 7-Zip. Mulane sing jeneng penasaran 7z. Nyatane, iku file zip sing dikompres nanging, supaya losses sing dumadi ing format iki luwih populer, padha nggunakake liyane, LZMA, kang nyuda ukuran nanging tanpa diminishing kualitas apa nang. Kanggo menehi ide, bisa nyuda ukuran file kanthi ngompres nganti 85% dadi salah siji sing paling apik kanggo njupuk file karo bobot sethitik (kanggo ngirim padha luwih apik amarga sampeyan bisa ngunggah liyane).

Kanggo apa

7z berkas

Apa sampeyan mikir kenapa nggunakake file 7z tinimbang file zip utawa rar biasa? Bener, iku wis alesan kanggo kang lan iku penting kanggo ngerti apa fungsi biasanipun file iki.

Ing kasus iki, iki digunakake kanggo:

  • Ngandhut file gedhe ing njero, ora mung ing jumlah, nanging uga ing ukuran. Mung, ora kaya liyane, nawakake format kanthi ukuran sing luwih cilik (luwih dikompres nanging ora ilang kualitas, sing ora kedadeyan karo format liyane).
  • Compress file sabisa kanggo ngirim liwat mail elektronik (Tanpa menehi sampeyan gagal, ora bisa dikirim utawa diunggah menyang awan supaya bisa dibagi).
  • Kompres file zip ing liyane menyang file siji. Kanthi kompresi luwih akeh, sampeyan bisa luwih pas.
  • Enkripsi lan nglindhungi dokumen ing jero luwih apik.

Cara mbukak file 7z

Ora kabeh sistem operasi duwe program utawa driver sing ngidini sampeyan mbukak file 7z kaya zip utawa rar. Ing kasunyatan, ing kasus iki, program external dibutuhake kanggo mbukak. Iki mbok menawa kerugian paling gedhe amarga akeh sing ora pinter komputer, nalika padha teka tengen format iki ora ngerti apa apa lan asring mungkasi munggah discarding kanggo alesan iki.

Nanging, iku bener banget prasaja., banjur kita bakal menehi sawetara tombol gumantung ing sistem operasi sampeyan duwe.

Bukak file 7z ing Windows lan Mac OS

Ayo dadi miwiti karo Windows lan Mac OS. Iki minangka rong sistem sing umum banget lan, utamane sing pertama, sing meh kabeh wong nggunakake. Kanggo wong-wong mau, program paling apik kanggo ngapusi file 7z punika 7-Zip, piranti lunak pihak katelu sing ngijini sampeyan kanggo zip lan unzip file ing sawetara detik.

Este sampeyan bisa ngundhuh langsung saka situs resmi (Disaranake iki amarga kanthi cara iki sampeyan bakal nyegah masalah virus lan Trojan liyane sing bisa "sarang" ing komputer lan malah ngontrol).

Sawise sampeyan ngundhuh lan nginstal, Sampeyan mung kudu pindhah menyang file sing duwe ekstensi kasebut, pencet tombol ing sisih tengen lan takon kanggo mbukak nganggo 7-Zip. Iku bakal kanthi otomatis ngurus mbukak lan sampeyan mung kudu milih apa sing arep lan klik ing Extract kanggo menehi lokasi folder (tujuan) lan nampa.

Alternatif liyane, yen program iki ora rampung ngyakinake sampeyan utawa sampeyan ora pengin duwe akeh banget ing komputer, yaiku:

  • WinZip Iku luwih populer lan gampang kanggo nggunakake (nyatane iku salah siji sing kita nggunakake meh otomatis).
  • WinRar. Kaya sing sadurunge. Nyatane, nindakake perkara sing padha karo WinZip.
  • The Unarchiver. Iki eksklusif kanggo Mac OS lan minangka salah sawijining program sing paling kuat kanggo compress lan decompress. Sampeyan nemokake ing Apple Store lan sampeyan mung kudu nginstal lan miwiti nggarap.

Bukak file 7z ing Linux

Ing kasus Linux (sing uga bisa digunakake ing Windows) sampeyan duwe PeaZIP, program sing kompatibel kanggo compress lan decompress. Kerjane kaya kabeh program sadurunge supaya ora angel digunakake.

Apa mung siji sing kita duwe kanggo Linux? Bebener iku ora, nanging paling digunakake lan dianjurake, kang kok kita propose kanggo sampeyan.

Bukak file kasebut kanthi online

Pungkasan, yen sampeyan ora pengin ndownload lan nginstal masalah, sampeyan duwe pilihan online (sejatine sawetara, mung sijine unzip file 7z ing mesin telusur lan alat bakal metu).

Sing disaranake yaiku EzyZip, sanajan, yen dokumen pribadi utawa pribadi, kita ora nyaranake sampeyan nindakake iki, utamane amarga sampeyan kudu ngunggah menyang awan situs web kasebut lan ing kana sampeyan bakal kelangan kontrol apa sing bisa ditindakake karo data kasebut (sanajan ujar manawa mbusak ing wektu x).

Kaluwihan saka format file iki

file pc

Saiki sampeyan ngerti luwih akeh babagan file 7z, sampeyan bisa uga wis bisa menehi komentar babagan sawetara kaluwihan sing padha kurban liwat file liyane kayata rar utawa file zip. Umumé, ora mung mbantu compress luwih efisien, ngatur kanggo njaga kualitas, nanging uga uga nyilikake bobot saben set data sabisa.

Kaya-kaya durung cukup, Iku kompatibel karo akeh format, saka Zip, Rar, Gz, DOCx, FLV ... loro kanggo compress lan decompress.

Lan ana liyane, uga soko sing ndadekake metu saka alternatif liyane: enkripsi file. Iku bisa kanggo encrypting kanggo pangayoman luwih, nanging sampeyan uga bisa dibagi dadi subfile kanggo entuk transfer data sing luwih cepet (amarga saben siji bobote kurang, mula bakal diundhuh luwih cepet).

Kanggo kabeh sing kasebut ing ndhuwur, ora ana keraguan manawa file 7z minangka pilihan sing apik nalika sampeyan nggarap akeh data saben dina lan kudu mindhah utawa ngirim menyang wong liya. Apa sampeyan ngerti format file iki? Apa sampeyan wis tau nggunakake utawa ora ngerti yen ana lan mulane carane nggunakake (kanthi zipping utawa unzipping).


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.