Apa jinis hard drive aku duwe?

Apa jinis hard drive aku duwe?

Sampeyan tuku komputer, nguripake lan kerjane apik. Nanging sawise sawetara wektu, ing obrolan karo kanca-kanca utawa kulawarga, sampeyan bisa uga wonder apa jenis hard drive aku duwe ... Bisa uga amarga padha ngomong sampeyan tuku komputer karo SSD cepet banget, utawa amarga wis rusak. sampeyan kudu tuku sing padha (amarga yen ora bisa, mesin ora nampa).

Salah siji cara, ngerti jinis hard drive mesin wis penting amarga cara sing sampeyan nggawe manawa, pisanan, ngerti apa fitur wis, lan liya, amarga sampeyan bisa tumindak yen gagal sampeyan. Apa kita bisa menehi tangan ing aspek kasebut?

Apa hard drive aku duwe ing Windows 10

jinis hard drive

Ayo miwiti karo sistem operasi sing paling akeh digunakake, yaiku Windows. Yen komputer nggunakake sistem iki banjur kanggo mangerteni kang hard drive sampeyan duwe Sampeyan kudu pindhah menyang task manager.

Ing kono layar bakal katon lan, salah sawijining tab, bakal ngandika Performance. Klik ing.

Banjur sampeyan kudu milih disk 0 sing, biasane, yaiku drive C lan drive komputer. Yen sampeyan ndeleng kanthi cetha, bakal nuduhake grafik sing luwih gedhe ing sisih tengen lan, ing panggonan sing padha, merek lan model hard drive sampeyan, bebarengan karo informasi liyane kayata sepira umur utawa jinis hard drive.

Nanging kepiye yen data kasebut ora metu? Ora ana sing kedadeyan, ana cara liya kanggo entuk informasi kasebut:

Bukak manajer piranti, lan ing Drive, pilih sing cocog karo disk C. Ana uga bakal nuduhake data babagan hard drive.

apa hard drive aku duwe ing linux

HDD

Sampeyan bisa uga salah siji sing nggunakake Linux lan wis ilang saka Windows. Yen mangkono, ana uga cara kanggo ngerti jinis hard drive sing sampeyan gunakake.

Sampeyan uga kudu nyatet sing, minangka ana macem-macem jinis Linux, saben bisa duwe wangun beda kanggo nindakaken Kita wis nggolèki Linux Mint lan, ing kasus iki, ing menu sawijining, kita duwe pilihan saka Discs, ngendi kabeh sing sing disambungake.

Sing pertama yaiku hard drive C, ngendi iku nuduhake merek lan model iki.

Lan carane ngerti yen SSD utawa HDD? Banjur pKanggo iki, paling apik nggunakake finish wiwit, karo parameter prasaja, iku bakal njaluk kita metu saka mangu.

Sampeyan kudu mbukak terminal (kaya MS-Dos ing Windows) lan sijine:

cat /sys/block/sda/queue/rotational

Iki kudu menehi sampeyan nomer: Yen 1, sampeyan duwe HDD.; yen 0 iku SSD.

Lan ora liya, supaya sampeyan ngerti kabeh.

Apa hard drive aku duwe ing Mac

Hard drive

Pungkasan, kita bakal duwe pilihan Mac lan ing kasus iki kanggo ngerti apa hard drive komputer wis sampeyan mung kudu pindhah menyang menu Apple lan pilih "About Mac iki".

Various data related kanggo hard drive bakal dibayangke ana, nanging kanggo delve malah luwih jero, boten luwih apik tinimbang menyang Laporan Sistem.

Ing bagean Hardware, sampeyan kudu milih Disk drive lan nalika aku metu, tekan Macintosh HD. Iki bakal mbukak layar ing sangisore ngendi sampeyan bisa entuk model lan luwih akeh data sing ana gandhengane karo disk kasebut (yen HDD utawa SSD, merek apa ...).

Kaya Linux, uga kene sampeyan bisa nggunakake terminator. Kanggo nindakake iki, gunakake rong printah iki:

system_profiler SPSerialATADataType

system_profiler SPStorageDataType

Sampeyan bakal entuk data sing meh padha karo nindakake kanthi manual.

Apa prabédan antarane HDD lan SSD

Saiki sampeyan ngerti jinis hard drive sing sampeyan duwe, wektune sinau bedane. Lan, yen sampeyan duwe HDD, sampeyan ngerti apa karakteristik sing diduweni? Apa yen SSD?

Mulane, kita bakal menehi komentar sethithik babagan saben hard drive sing saiki ana.

Harddisk SSD

Uga disebut solid state drive. Iki ditondoi kanthi nggunakake memori lampu kilat yaiku sing nyimpen data lan file. Mulane, iku disk elektronik (amarga kerjane karo chip memori).

Bener sing padha luwih larang tinimbang HDD, nanging uga padha luwih cepet lan luwih efisien nalika nerangake "njaluk barang".

Contone, ing daya munggah. Komputer sing nganggo HDD bisa uga butuh wektu luwih suwe kanggo boot mesin saka SSD (kita ngomong bab beda detik, ya, nanging cukup kanggo sok dong mirsani prabédan).

HDD hard drive

Ing kasus iki, padha hard drive mechanical. Padha ditondoi kanthi nyimpen data lan file kanthi cara standar (mekanik) lan, sanajan luwih tuwa lan luwih alon, luwih umum ing komputer.

Ya, tDheweke uga luwih murah, sanajan saiki wis ilang Amarga SSDs wis buktiaken luwih efisien lan mesin dhewe, amarga saka program kanggo mbukak lan tugas bebarengan, sampeyan kudu hard drive sing bisa nangani beban abot lan nanggapi cepet.

HOOF

Sanajan nalika nggoleki hard drive, keputusan sing kudu ditindakake yaiku ing antarane SSD utawa HDD, bebener iku ana jinis liyane, kaya iki, PATA, utawa apa padha, Parallel Advanced Technology Attachment.

Padha antarane pisanan digawe (digawe ing 1986) lan Saiki lagi ora digunakake akeh nanging ana ing pasar.

Dheweke duwe tingkat transfer data kurang, 133MB/s, lan nyambungake maksimal 2 piranti menyang drive.

SATA

Padha Serial ATA drive panyimpenan, lan padha sing njupuk liwat saka PATA sadurungé.

Cara sambungane padha karo liyane, nanging ngganti antarmuka. Kajaba iku, sampeyan nemokake kanthi spasi lan kapasitas sing beda.

SCSI

Uga dikenal minangka Antarmuka Sistem Komputer Cilik utawa komputer cilik. Iki padha luwih cepet, fleksibel, dicocogake kanggo mindhah akeh data lan padha bisa kerja 24 jam (7 dina seminggu).

Saiki sing wis ditanggulangi pitakonan apa jinis hard drive aku duwe, lan kita wis marang sampeyan bab jinis hard drive sing sampeyan nemokake ing pasar, iku sing duwe ing komputer tenan sing kudu duwe. utawa sampeyan nimbang ngganti? Ceritakno nang kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.