Apa sing kudu ditindakake yen ponsel sampeyan dicolong?: 6 tips sing kudu dielingi

Apa sing kudu ditindakake yen ponsel dicolong

La insecurity punika laten ing dalan apa wae ing kutha. Mula, mung nalika sampeyan arep metu, sampeyan bakal weruh manawa ora mung ponsel sampeyan, nanging uga barang-barang pribadi sampeyan dicolong. Preduli saka kahanan, gadhah telpon seluler dicolong nggantosi tragedi bener, ora mung amarga mundhut materi saka peralatan, nanging uga amarga saka informasi ditemokaké ing panyimpenan.

data pribadi, sandhi lan informasi sing bisa dadi ancaman kanggo keuangan sampeyan yen dilanggar dening wong njaba. Mulane ing kirim iki sampeyan bakal nemokake 8 langkah sing kudu sampeyan tindakake yen ponsel sampeyan dicolong.

Setel keamanan komputer luwih dhisik

Iki minangka langkah penting yen sampeyan pengin njaga informasi pribadhi kanthi aman. Lan supaya bakal ngidini sampeyan duwe wektu ekstra kanggo ngganti sandhi menit sawise wayahe ponsel sampeyan dicolong. Ati-ati nambahake kabeh proteksi sing kasedhiya: Pin, biometrik lan malah sandhi sing mung sampeyan bisa ngelingi.

Saben opsi kasebut bisa ditemokake ing menu konfigurasi piranti seluler sampeyan. Biasane cukup prasaja, sampeyan mung kudu ngeklik lambang gear sing ditampilake ing menu utama telpon banjur pilih pilihan 'keamanan'.

Simpen IMEI

Babagan pisanan sing kudu ditindakake nalika ponsel dicolong yaiku nglaporake kasunyatan kasebut. Kanggo iku, alamat IMEI piranti bakal dibutuhake. Umumé, sampeyan bisa njaluk iku ing kothak telpon, utawa gagal sing, ing tagihan, lan ing paling kasus iku dumadi saka total 15 digit unik lan ora bisa ditransfer ditugasake kanggo saben tim.

Yen sampeyan ora entuk, sampeyan bisa dekripsi kanthi mencet kode *#06# saka piranti seluler sampeyan. Sampeyan mung kudu ngenteni sawetara detik lan sampeyan bakal bisa ndeleng angka kasebut dibayangke ing layar piranti, sing umume bakal nemtokake keamanan telpon.

Nggawe laporan polisi

Langkah sabanjure yaiku langsung sawise kasunyatan menyang entitas sing tanggung jawab keamanan negara kanggo ndhaptar nyolong seluler. Rincian sing ditambahake iki sing kudu digatekake yaiku umume iki document dibutuhake ing paling entitas banking kanggo nerusake tumindak apa wae sing penting kanggo njaga informasi finansial sampeyan.

Kanthi cara sing padha, sampeyan bakal duwe kesempatan yen tumindak nyolong peralatan sampeyan bakal diselidiki lan sing nyebabake tumindak sing ora bakal ditindakake iki bakal ditemokake. Elinga yen tumindak apa wae sing ditindakake ing wektu iki bisa dadi langkah gedhe kanggo pemulihan tim sampeyan.

Coba goleki piranti kasebut

Senajan koyone kaya sampah wektu, langkah iki kadhangkala bisa digunakake. Cara pisanan sing bisa diwiwiti kanggo ngaktifake yaiku nindakake a nelpon menyang ponsel saka nomer telpon liyane lan menehi ganjaran kanggo bali. Yen opsi iki ora marem, tindakake tim sampeyan.

 

Ya, iki carane sampeyan maca. Sebagean gedhe saka sistem operasi nawakake pangguna kanggo ngawasi saka jinis operator apa wae. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu pindhah menyang pilihan 'golek pirantiku' bagean iki aktif minangka standar wiwit nggawe piranti ing sistem Android.

Ana yen kriminal nyimpen kertu SIM lan wis nyambung menyang jaringan internet ing sawetara menit pungkasan. Sampeyan bisa decipher panggonan lan alamat sing tepat ing ngendi piranti seluler sampeyan dijupuk.

Kirimi pesen

Nglindhungi seluler

Pilihan liyane sing sampeyan ora kudu ngilangi nalika acara iki yaiku nulis pesen ing layar piranti seluler sampeyan. Kanggo iki sampeyan kudu klik ing bagean 'golek pirantiku' banjur menu kanthi pilihan sing kasedhiya bakal langsung ditampilake, pilih 'piranti kunci'. Ing kana, sistem bakal ngidini sampeyan nulis pesen sing nyengkuyung peralatan sampeyan bali kanthi ijol-ijolan ganjaran (luwih disenengi).

Kontak langsung karo operator

Yen ora ana maneh lan sampeyan ora duwe pangarep-arep kanggo mulihake piranti, wektune kanggo mbatalake garis kertu SIM langsung karo operator sampeyan. Sampeyan kudu nyatet sing paling apik kanggo nindakake tumindak iki mung sawetara jam sawise acara supaya ora mung kanggo njamin keamanan informasi pribadhi, nanging uga saka laporan financial.

Sampeyan bisa nindakake kanthi langsung menyang agensi sing paling cedhak karo omah sampeyan sing duwe SIM utawa mung liwat telpon. Iki supaya sampeyan nomer telpon ora bisa digunakake ing kahanan ora dening maling. Nanging aja kuwatir, yen sampeyan pengin mbalekake SIM mengko, sampeyan bisa nindakake kanthi njaluk sing anyar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.