Apa tegese akronim NSFW

NSFW tegese

Jargon internet macem-macem. Nyatane, uga ganti amarga istilah anyar metu saben-saben. Lan liyane lawas tahan kanggo dangu, minangka kasus karo NSFW. Maknane ora gampang dimangerteni kanggo akeh, mulane dheweke nggoleki seeker kanggo njlentrehake apa sing wis dikirim utawa dicritakake dening putra, ponakan, putu utawa bocah enom.

Apa sampeyan ngerti apa tegese NSFW? Lan kapan kudu digunakake? Aja kuwatir, kita bakal menehi kunci saiki.

NSFW: makna saka akronim kasebut

tandha tandha

Kita kudu miwiti kanthi ujar manawa sampeyan lagi ngatasi perkara sing wis pirang-pirang taun. Senajan wong enom isih nggunakake lan mikir iku modern, bebener iku ora. Dheweke pancen umure paling ora 30 taun utawa luwih.

Asal saka forum, IRC, blog utawa situs web sing kudu ngelingake para pamaca isi sing dienggo bareng karo dheweke ora cocok dibukak ing panggonan tartamtu, minangka karya, amarga ngemot soko "sensitif, kasar, seksual, nyerang utawa getih". Lan mesthi, iku ora pitakonan saka miwiti kanggo ndeleng ing wayahe.

Nanging apa tegese? NSFW tegese Ora Aman / Cocog Kanggo Pakaryan, kang, dijarwakake, tegese iku ora aman / cocok kanggo proyek.

Kanthi ikilan ngenali isi sing ngirim ora katon yen sampeyan lagi ing karya amarga bisa mbukak sampeyan kanggo rekan kerja utawa malah bos sampeyan dhewe.

Sakmenika akronim menika taksih dipunginakaken malah “krama alus” nalika ngerti sampeyan arep ngirim soko sing ora cocog sing katon ing panggonan umum (ora mung ing karya nanging yen sampeyan pindhah ing subway utawa bis, ing sepur, ing pesawat ...).

Asal saka NSFW

Mlebu kanggo mangerteni makna NSFW

Saiki sampeyan ngerti apa tegese NSFW, kepiye carane kita ngandhani asal-usule? Iku bener cukup crita curious lan mesthi bakal narik kawigaten manungsa waé amarga Wiwitane ora ana hubungane.

Kanggo nindakake iki, kita kudu bali menyang 1998. abad kaping XNUMX. Lan uga ing forum, sing diarani snopes.com (ora, nuwun sewu, nanging yen sampeyan pindhah menyang url kasebut saiki sampeyan bakal entuk kaca kanthi warta lan liya-liyane. Sanajan sampeyan duwe kemungkinan dadi anggota kanthi apa sing bisa terus tumindak minangka forum nanging dimodernisasi).

Kasunyatane yaiku ing taun kasebut lan ing forum kasebut, wong wadon wrote kanggo kedhaftar sambat sing padha digunakake NFBSK kanggo label isi cecek. Yagene dheweke sambat? Amarga iku "Ora kanggo bocah-bocah sekolah Inggris", utawa apa sing padha "ora kanggo bocah-bocah sekolah Inggris".

Temenan saka complaint dadi guyon. Kabeh wong digunakake minangka guyon ing foto lan malah mbukak bagean khusus ing forum kasebut kanthi irah-irahan NFBSK.

Sajrone wektu, apa sing ditindakake para pangurus yaiku ngganti kasunyatan manawa konten kasebut ora cocog kanggo bocah-bocah Inggris. Asil iku kanggo njaluk menyang proyek, mula NSFW.

Cekakan liyane sing uga digunakake

Saliyane NSFW, subyektif apa sing dikirim, akeh wong nggunakake akronim liyane ingkang tegesipun sami, inggih punika:

  • PNPFW: “Bisa uga ora aman/cocok kanggo kerja”, “bisa uga ora aman/cocok kanggo kerja”.
  • LSFW: “Kurang aman/cocok kanggo kerja”, “kurang aman/cocok kanggo kerja”.

Mbok menawa liwat wektu bakal berkembang lan terus owah-owahan, nanging apa dhasare, kanggo apa, wis ana luwih saka rong puluh taun.

Carane nggunakake akronim NSFW

Gendéra abang kanggo akronim NSFW

Sawise ngerti makna NSFW, sampeyan bisa uga nimbang nggunakake ing urip nyata, contone nalika ngirim email utawa nerusake pesen WhatsApp. Y Bebener iku ora idea ala.

Nyatane, premis utama sing kudu sampeyan gunakake yaiku, nalika sampeyan pengin ngirim video, gambar, email, pesen ... .) ngirim karo subyek utawa karo akronim NSFW supaya wong liya mangertos iku ora soko sing kudu ndeleng "ing umum", nanging sampeyan kudu nindakake iku pribadi.

Mesthi, yen iki minangka salah sawijining sing pertama sampeyan bakal ngirim menyang wong, luwih dhisik sampeyan kudu nggawe manawa dheweke ngerti persis apa tegese, amarga yen sampeyan ora ngerti, sanajan sampeyan nggunakake akronim kasebut, wong liya bisa uga ora nggatekake yen sampeyan salah ngetik lan ora ngerti yen sampeyan ngirim "pesen". Lan tegese iku bisa mbukak ing sembarang lingkungan ngendi iku, kang resiko kanggo njupuk menyang akun.

Yen sampeyan wis ngerti makna NSFW, lan sampeyan ngerti carane nggunakake, wiwit saiki sampeyan ora duwe alesan kanggo sijine iku kapan arep ngirim gambar, video, etc. sing ngirim ora ditampilake ing umum nanging ngenteni nganti wong sing piyambak lan ing panggonan pribadi. Apa wis kedaden kanggo sampeyan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.