Carane ngerti yen komputerku 32 utawa 64 bit

Komputer 64-bit

Bayangake sampeyan mung tuku program desain sing apik. Sampeyan pengin nginstal ing komputer lan nalika sampeyan mriksa syarat sampeyan bakal ngerti manawa ana prosesor 64-bit. 64? Lan sampeyan bakal kepunjulen. Kepiye carane ngerti yen komputerku 32 utawa 64 bit? Apa bedane antarane wong-wong mau?

Yen sampeyan uga wis kerep takon dhewe lan isih ora ngerti, Kita bakal mulang sampeyan carane entuk data iki, apa sampeyan duwe Windows, Linux utawa Mac. Ayo padha njaluk menyang?

Apa tegese prosesor 32 utawa 64 bit

Kaya sing sampeyan ngerteni, Salah sawijining bagean paling penting ing komputer yaiku CPU. amarga kaya-kaya otak sing bakal ngontrol kabeh. Lan siji iki dianggo karo bit. Nanging bisa ndhukung 32 utawa 64. Iki wis gumantung ing faktor liyane.

Sepisanan, tanpa kawruh, sampeyan bisa ujar manawa prosesor 64-bit mesthi bakal luwih apik tinimbang prosesor 32-bit. Lan sing bener yaiku sampeyan ora bakal salah.

Bener nomer iki ana hubungane karo kemampuan komputer kanggo ngolah informasi sing luwih akeh utawa kurang. Kanggo menehi idea, yen CPU sampeyan 32 bit, tegese bakal bisa ngolah kira-kira 4.294.967.296 nilai sing bisa ditindakake. Nanging, yen 64-bit, bakal duwe 18.446.744.073.709.551.616. Bentenipun, minangka sampeyan bisa ndeleng, cukup dhuwur lan sing ndadekake akeh luwih seneng komputer 64-dicokot tinimbang 32-dicokot.

Ing tangan liyane, nalika CPU punika 32-dicokot, banjur mung bisa nggunakake 4 GB RAM. Lan yen 64-dicokot, sampeyan bakal bisa push watesan nganti 16GB RAM.

Apa tegese iki?

  • Sing bakal duwe kapasitas luwih utawa kurang kanggo ngolah informasi.
  • Sampeyan bakal entuk kinerja luwih utawa kurang.
  • Sampeyan bakal nandhang sangsara kurang yen komputer mandheg amarga ora bisa nangani akeh informasi.

Elinga yen umur uga duwe pengaruh. Kira-kira 10-12 taun meh kabeh komputer sing didol duwe arsitektur 64-bit. Nanging ana sawetara sing isih nggunakake 32-bit karo program sing ora nggawe angel kanggo duwe komputer kurang kuat.

Kajaba Apple, sing diwiwiti mengko kanthi 64 bit, kabeh liyane wis ngalih menyang nawakake komputer sing kuat lan cepet.

Carane ngerti yen komputerku 32 utawa 64 bit

Saiki sampeyan duwe basis lan ngerti apa sing kita maksud karo pemroses 32 utawa 64 bit, wektune kanggo nuduhake sampeyan carane njaluk data iki ing komputer.

Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngerti yen duwe Windows ora padha karo Mac utawa Linux, amarga ing saben sistem operasi data bakal dumunung ing sak panggonan utawa liyane. Nanging aja kuwatir, amarga kita bakal menehi kunci kabeh supaya ora angel golek.

Kepiye ngerti yen komputerku 32 utawa 64 bit ing Windows

Logo Microsoft

Ayo miwiti karo Windows sing, wiwit dina iki, isih paling digunakake minangka sistem operasi. Kaya sing sampeyan ngerteni, saiki ana sawetara versi, saka Windows 7 nganti Windows 11.

Langkah-langkah sing kudu ditindakake kanggo entuk data sing paling apik lan paling dipercaya babagan komputer lan bit prosesor yaiku ing ngisor iki:

  • Bukak Windows File Explorer. Kene ing kolom tengen sampeyan kudu pindhah menyang Tim iki. Sawise sampeyan nuding, klik-tengen (tetep kursor sampeyan ing tembung kasebut). Menu bakal katon.

Menu kanggo tim iki

  • Tekan properti. Sampeyan saiki bakal ngetik layar anyar. Temokake bagean "Prosesor»Lan ing kana sampeyan bakal ngerti prosesor, merek lan model sampeyan. Banjur tandhani "Jinis sistem»Lan ing kene sampeyan bakal nemokake yen komputer sampeyan 32 utawa 64 bit.

menu properti sistem

Saiki, bisa uga kedadeyan yen komputer sampeyan ngandhani yen 32 bit lan nyatane 64. Iki amarga komputer 64-dicokot tansah kompatibel karo komputer 32-dicokot, lan kadhangkala data bali dening langkah sadurunge iku salah.

Apa sing kudu ditindakake? A mriksa pindho. Kanggo iku, kita kudu tetep ing langkah pungkasan sadurunge.

Ing layar sing ditawakake, kita kudu ngeklik «Setelan sistem canggih". Iki bakal menehi sampeyan layar sing luwih cilik kanthi pirang-pirang tab.

Ing Pilihan Lanjut, ing pungkasan, pencet «Vvariabel lingkungan…». Ing kene bakal menehi jendela anyar lan kita kudu nggoleki «PROCESSOR_ARCHITECTURE".

Lan kene teka tombol: Yen nempatno sampeyan AMD64 iku sampeyan duwe komputer 64-dicokot. Nanging Yen ngandika AMD86 utawa AMDx86, prosesor sampeyan 32-bit..

Kepiye ngerti yen komputerku 32 utawa 64 bit ing Linux

Yen sistem operasi sing sampeyan gunakake yaiku Linux, mula langkah-langkah ing ndhuwur ora bisa digunakake kanggo sampeyan. Nanging sampeyan bakal bisa nemokake data luwih gampang. kepriye?

  • Langkah 1: mbukak terminal. Sampeyan wis ngerti yen iki kaya jendhela MSDos.
  • Langkah 2: Ketik printah: iscpu lan tekan enter. Sampeyan bisa uga dijaluk sandhi. marang dheweke

Iki bakal menehi sampeyan teks cilik ing layar. Ing rong baris pisanan bakal menehi informasi sing sampeyan goleki. Lan ing kene kedadeyan sing padha karo Windows. Yen ana tulisan "mode operasi CPU 32-bit, 64-bit" tegese komputer sampeyan 64-bit. Nanging yen ngandika "32-dicokot Mode Operasi CPU" banjur iku mung 32-dicokot.

32 utawa 64 dicokot ing Mac

Pungkasan, kita duwe kasus Mac. Kasunyatane, ing pangertèn iki cukup gampang kanggo njupuk data amarga sampeyan kudu:

  • IRa taskbar sampeyan lan, ing ngendi sampeyan duwe lambang apel Mac, pulsar.
  • Saiki, sampeyan kudu nuding menyang "About This Mac" utawa "System Information". Bakal mbukak jendhela kanthi informasi komputer lan sampeyan bakal ngerti jeneng prosesor sampeyan. Ing jendela kapindho, ing bagean Hardware, bakal ngidini sampeyan entuk data sing padha. Supaya sampeyan bisa ngerti yen 32 utawa 64 bit.

Dadi yen sampeyan wis tau kepingin weruh carane ngerti yen komputer iku 32 utawa 64 bit, sampeyan wis duwe jawaban ing jangkoan klik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.