Cara masang caption ing Google Docs

Logo

Yen sampeyan salah siji sing nggunakake Google Docs kanggo kanggo bisa nulis artikel, laporan utawa dokumen apa wae sing kudu sampeyan lakoni ing kabeh wektu, mesthi sampeyan bakal Sampeyan wis nemokake pitakonan babagan carane nggawe caption ing Google Docs.

Amarga kita ora pengin sampeyan ditinggalake karo keraguan kasebut, dina iki kita bakal fokus supaya sampeyan ngerti carane nindakake lan ora menehi masalah. Dadi njaluk kerja?

Apa sing diarani Google Docs

sijine caption ing google docs

Kaping pisanan, ayo ngomong babagan Google Docs. Iki minangka salah sawijining alat sing sampeyan duwe kanggo duwe email Gmail wiwit, kanthi, sampeyan duwe akses menyang Drive lan ing antarane dokumen sing bisa digawe yaiku Docs. Pancen editor teks kanthi gaya Word, LibreOffice utawa OpenOffice, nanging kanthi kauntungan, ing ngendi wae, yen sampeyan duwe akses menyang Drive, sampeyan bakal entuk akses menyang kabeh dokumen sing sampeyan duwe lan bisa digunakake.

Minangka editor teks, Sampeyan bisa nindakake meh kabeh karo iki, kalebu sisipan gambar. Nanging, nalika kudu duwe caption, kahanan dadi rada rumit. Ora kakehan.

Cara masang caption ing Google Docs

Google

Yen sampeyan pengin menehi katrangan ing Google Docs nanging sampeyan ora ngerti carane nindakake, mula kita bakal menehi sampeyan kunci. Sampeyan bakal weruh, ing wektu sing cendhak, sampeyan nindakake kaya sing paling normal ing donya.

Upload gambar sampeyan

Kaya sing wis sampeyan deleng, Google Docs minangka program awan, dadi kanggo nglebokake gambar sampeyan kudu ngunggah dhisik.

Iki minangka sing paling gampang ditindakake, lan ora butuh wektu akeh. Sampeyan mung kudu mbukak dokumen Google Docs sing pengin dilebokake foto kasebut, banjur pindhah menyang Pasang / Gambar. Iki bakal mbukak submenu kanggo sampeyan nemtokake ngendi sampeyan arep ngimpor gambar, yen saka komputer, saka web, ing Drive, ing Foto, kanthi url foto kasebut utawa nggunakake kamera. Kita wis mutusake kanggo ngunggah saka komputer.

Mangkono, layar mbukak kanggo kita milih foto. Klik ing sing disenengi lan bakal ditambahake kanthi otomatis menyang dokumen kasebut.

Saiki, yen sampeyan ndeleng kanthi teliti, iki katon tanpa caption, lan sanajan sampeyan ndeleng alat sing diwenehake gambar kasebut, sampeyan ora bakal nemokake.

Apa sampeyan kudu ngerti iku Ana papat cara kanggo nyelehake caption ing Google Docs, sanajan sampeyan ora ngomong babagan. Kita pitutur marang kowe.

Cara sing gampang

Ayo dadi miwiti karo bagean paling gampang kanggo nyelehake ing. Lan iku sing kalebu ngunggah foto lan, yen sampeyan ndeleng kanthi teliti, nalika dilebokake ing dokumen kasebut dituduhake lan ing ngisor sampeyan entuk sawetara kothak. Sing pertama, sing diwenehake kanthi gawan, yaiku "on line" lan ing kasus iki, yen kita ninggalake cara kasebut, bakal ngidini kita nulis ing ngisor iki. Saiki sampeyan mung kudu dipusatake lan bakal katon yen ana caption, senajan ing kasunyatan iku ora count ing.

Iki minangka cara sing paling gampang kanggo nambah caption kasebut, lan sing sejatine yaiku sing paling ora ngelu.

Kanthi Caption Maker

Caption Maker sejatine minangka plugin Google Docs lan sampeyan kudu nginstal saka Google Workspace Marketplace.

Sawise sampeyan duwe, Sampeyan mung kudu pindhah menyang dokumen Docs, lan ana kanggo Add-ons / Caption Maker / Home.

Apa program cilik iki? Nah, yen sampeyan ngeklik pilihan (Tampilake pilihan) Sampeyan bakal ngidini sampeyan "subtitle" gambar kasebut, yaiku masang caption ing Google Docs. Sampeyan mung kudu nggawe pribadhi lan bakal siap ditampilake.

Kadhangkala bisa menehi masalah, nanging meh tansah amarga browser sing digunakake (kadhangkala ana sing ora cocog). Uga, ora gampang golek plugin iki.

Nggunakake meja

Cara iki rada luwih rumit tinimbang sing sadurunge, nangingIng wektu sing padha bakal gampang dingerteni.

Iku kasusun, minangka jeneng nuduhake, kanggo masang, tinimbang gambar, Tabel. Sijine sing wis kolom siji lan rong baris.

Ing baris pisanan sampeyan kudu masang foto. Iki ora bakal angel amarga ditindakake kanthi cara sing padha karo sing wis dakkandhakake sadurunge.

Saiki, Ing baris kapindho sampeyan kudu nulis caption foto sing dikarepake. Lan bakal dadi

Mesthi, saiki sampeyan bakal ngomong yen tabel katon nanging ... apa yen kita ngetik format lan mbusak garis saka katon? Ora ana sing bakal mikir yen ana meja, utawa kita wis nggunakake iki kanggo nyelehake caption ing Google Docs.

Nggunakake gambar saka Google Docs

Platform kanggo ngerti carane nggawe caption ing Google Docs

Iki minangka cara sing paling rumit., paling dhisik. Nanging kita nerangake kanggo sampeyan supaya sampeyan ngerti lan sampeyan bisa njupuk test.

Wangsulan: Bab ingkang pisanan bakal sijine kursor ing ngendi sampeyan pengin gambar. Saiki, pindhah menyang Insert / Drawing / New. Tinimbang nglebokake gambar, sing ditindakake yaiku nglebokake gambar.

Ing bagean menu document sampeyan bakal duwe tombol sing ngandika "gambar". Yen sampeyan menet, sampeyan bakal entuk sawetara opsi kanggo ngunggah gambar kasebut. Pilih sing paling cocog karo sampeyan lan sampeyan bakal ngunggah gambar kasebut, tetep ana ing njero gambar.

Ing jejere tombol kasebut sampeyan duwe kothak Teks, utawa kothak teks. Iku sing menarik kanggo kita amarga ing ngendi kita bakal nyelehake caption kasebut. Klik lan tarik kothak teks sing bisa ditulis ing ngisor foto.

Pungkasan, sampeyan mung kudu nyimpen lan nutup lan kabeh sing wis rampung bakal katon ing dokumen sampeyan, wektu iki ya, loro caption lan foto gabung bebarengan.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana macem-macem opsi kanggo nyelehake caption ing Google Docs. Sampeyan mung kudu milih sing paling nyaman kanggo sampeyan lan tindakake pandhuane. Mungkin Google Docs bakal nambah fitur iki kanthi otomatis liwat wektu, nanging saiki, mung bisa ditindakake kanthi cara sing wis dituduhake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.