Etika Editorial

Keruwetan lan transparan.

Kebijakan editorial adhedhasar 7 poin sing njamin kabeh konten bakal kaku, jujur, andal lan transparan.

  • Kita pengin supaya gampang ngerti sing nulis apa ing lingkungan lan ilmu kita sampeyan kudu nglakoni.
  • Kita pengin sampeyan ngerti sumber, sapa sing inspirasi lan sarana lan alat sing digunakake.
  • Kita ngupayakake kabeh supaya bisa ditindakake kanthi menehi kamungkinan marang para pamiarsa supaya menehi informasi babagan kesalahan sing ditemokake lan asil dandan sing pengin diwenehake.

Ing internet kanthi penyakit infoxication, penting banget supaya bisa mbedakake media sing bisa dipercaya lan ora bisa dipercaya.

Kita adhedhasar etika editorial kanthi 7 poin, sing bakal dikembangake ing ngisor iki:

Kasunyatan informasi

Kabeh informasi sing diterbitake diverifikasi kanggo mesthekake yen bener. Kanggo nggayuh tujuan kasebut, kita nyoba ndhokumentasikake awake dhewe karo sumber utama, sing dadi fokus warta, mula nyegah kesalahpahaman utawa interpretasi informasi sing ora akurat.

Kita ora duwe kepentingan politik utawa komersial lan nulis saka netral minangka obyektif sabisa nalika ngirim warta lan nawakake keahlian ing review produk lan mbandhingake.

Penyunting khusus

Saben editor ngerti temenan tema sing lagi ditindakake. Kita menehi hasil karo para ahli ing saben lapangan. Wong sing nduduhake saben dinane duwe ilmu sing hebat babagan subjek sing ditulis. Supaya sampeyan bisa ngerti, kita menehi informasi babagan dheweke lan ngubungake profil sosial lan biografi.

Isi asli

Kabeh konten sing diterbitake asli. Kita ora nyalin utawa nerjemahake saka media liyane. Kita nyambung menyang sumber sing cocog yen wis digunakake, lan kita nyebutake pemilik gambar, media lan sumber daya sing digunakake kanggo menehi informasi sing paling akurat, kanthi menehi wewenang sing gegandhengan.

Ora kanggo Clickbait

Kita ora nggunakake judhul sing palsu utawa sensasional kanggo narik kawigaten sing maca tanpa duwe warta. Kita pancen ketat lan jujur, mula judhul artikel kita cocog karo apa sing bakal ditemokake ing konten kita. Kita ora ngasilake pangarepan babagan konten sing ora ana ing warta.

Kualitas lan keunggulan konten

Kita nggawe artikel lan konten sing berkualitas lan kita terus-terusan ngupayakake kaunggulan kasebut. Nyoba ngrampungake kabeh detail lan supaya pamaca luwih cedhak karo informasi sing digoleki lan dibutuhake.

Koreksi errata

Kapan ana kesalahan utawa komunikasi karo kita, kita maneh lan benerake. Kita duwe sistem kontrol kesalahan internal sing mbantu kita nyempurnakake artikel kanthi terus, lan uga supaya ora bisa kedadeyan maneh mbesuk.

Dandan terus-terusan

Kita ajeg nambah konten ing situs. Ing tangan siji, mbenerake kesalahan lan, ing sisih liyane, ngembangake tutorial lan konten langgeng. Thanks kanggo praktik iki, kabeh konten web diganti dadi referensi lan konten sing migunani kanggo kabeh pamaca, nalika diwaca.

Yen sampeyan duwe keluhan utawa saran babagan artikel utawa panulis, sampeyan ngajak sampeyan nggunakake wangun kontak.