Pangatur file; apa iku, fungsi lan alternatif

Pangatur file

Saben ing sistem operasi sing ana saiki, dianggo liwat sistem file sing wis ditemtokake kanggo ngatur macem-macem isi panyimpenan. Salah sawijining kaluwihan paling gedhe sing diduweni Android yaiku nduweni keluwesan sing luwih gedhe nalika njelajah folder panyimpenan. Sampeyan mung kudu nyambungake piranti seluler menyang kabel USB lan iki menyang PC. Kanthi cara iki sampeyan bisa ngatur lan nransfer file sing dibutuhake.

Ing kiriman sing sampeyan lakoni saiki, kita bakal menehi hasil karo topik apa manager file lan sing paling apik. Kita bakal fokus utamane ing kabeh sing ana gandhengane karo piranti Android. Ing umume piranti seluler utawa tablet, manajer file biasane kalebu standar, sing negatif yaiku akeh sing biasane dhasar banget lan sing luwih apik dibutuhake.

Kanggo entuk kinerja sing paling apik saka sistem manajemen file kasebut, pangguna sing bisa nggunakake file kasebut diijini nyimpen, ngowahi, mbusak utawa nyalin kabeh file sing dikarepake, uga bisa ngakses tanpa masalah.

Apa iku file manager?

transfer data

Pangatur file kanggo Android lan jinis piranti seluler liyane padha fungsi, struktur file beda lan uga ngijini sampeyan kanggo ngatur file ing cara banget prasaja sing ana ing panyimpenan kita.

Ing komputer, jinis administrator iki wis kalebu, nanging iki ora kedadeyan karo sawetara piranti seluler, tablet, lsp. Pangatur file ora mesthi teka kanthi gawan.

Yen kanthi kasempatan, ing piranti rawuh a sistem file dirilis, sampeyan bakal duwe kamungkinan kanggo ngganti cepet banget lan iku kanthi ngundhuh lan banjur nginstal aplikasi kanggo maksud iki.

Apa sing bisa ditindakake manajer file terpadu?

Manajemen file

Duwe manajer file sing didhelikake ing piranti Android sampeyan ing app setelan nuduhake manawa perusahaan pengin nyegah pangguna kasebut kontak karo sistem file kasebut. Salah siji saka alasan utama sing wis mimpin kanggo langkah iki keamanan, wiwit owah-owahan ing struktur file sing disimpen bisa nyebabake fungsi tartamtu mandheg.

Yen sampeyan pengin ngakses saka piranti, sampeyan kudu ngetik pilihan setelan, nelusuri banjur pilih "Memori lan USB", banjur ngakses "Memori internal" lan pungkasanipun klik "Jelajahi". Nalika sampeyan duwe mbukak panjelajah, sampeyan bakal bisa mirsani kabeh folder sing disimpen ing memori internal piranti.

Sampeyan bakal duwe kamungkinan kanggo ngganti tampilan kothak, ngurutake miturut jeneng, tanggal utawa ukuran lan sampeyan bisa malah nindakake panelusuran nalika miwiti ngandika fungsi ing manager. Kanggo ngakses isi folder, sampeyan mung kudu ngeklik salah sawijining folder kasebut.

Kaya sing wis kasebut ing bagean sadurunge, amarga macem-macem fungsi panyuntingan sing ana ing manajer file, sampeyan bakal bisa milih file, mbusak, nyalin menyang lokasi utawa nuduhake ing aplikasi liyane.

Kakurangan saka pangatur file standar

Ilustrasi manajer file

Ing dhaptar ing ngisor iki, sampeyan bakal nemokake seri TCTerms negatif sing akeh Managers file nuduhake lan perlu kanggo nambah kanggo organisasi lan orientasi pangguna sing luwih apik.

Pangatur file standar ora duwe fungsi Cut, kanggo bisa mindhah file saka siji folder liyane, mung fungsi sing bisa kanggo nyalin. Nalika nindakake fungsi salinan, sing ditindakake yaiku duplikat file tartamtu kanthi duwe kaping pindho, sapisan ing folder asli, sing kudu dibusak, lan liyane ing folder sing dipilih.

Titik lemah kapindho sing kita temokake yaiku sampeyan ora bisa ngganti jeneng folder utawa file, jeneng lengkap lan asli tansah ditampilake, nanging ora ngidini kanggo ngowahi kanggo mbedakake luwih.

Akeh kasus, ora ana folder anyar sing bisa digawe kanggo organisasi sing luwih apik saka file sing disimpen, sampeyan mung bisa nggunakake folder sing wis digawe.

Pungkasan, elinga yen duwe sistem kanggo nyimpen file sing diunggah menyang awan, apa ing Dropbox, Drive utawa liyane, manajemen file kasebut lan memori internal piranti kasebut bakal dadi kemajuan sing apik.

Pangatur file paling apik

Kanggo bisa ngatur sistem file kita, disaranake njupuk alternatif kanggo manajer standar, sing, kaya sing kita deleng ing bagean sadurunge, bisa menehi sawetara kekurangan. Ing bagean iki, kita nampilake a pilihan singkat sawetara saka manager file paling dianjurake.

Pangatur File Astro

Pangatur File Astro

https://play.google.com/

Salah sawijining aplikasi sing paling populer ing antarane pangguna, karo sapa bisa ngatur kabeh file ing memori internal lan ing kertu SD lan awan. Iku rampung free, uga gampang banget kanggo nggunakake lan karo macem-macem saka sudhut fungsi.

File Google

File Google

https://play.google.com/

Pangatur file Google, kanthi antarmuka sing gampang banget. Iku bakal ngidini sampeyan, ngatur isi sing disimpen ing piranti, nanging sampeyan ora bakal ngerti lokasi pas file kasebut. Sampeyan uga bisa mbebasake ruang kanthi mbusak file lan aplikasi, ngatur file lan bareng karo piranti liyane.

Aplikasi File Manager

Aplikasi File Manager

https://play.google.com/

Minangka jeneng nuduhake, aplikasi iki Wis kabeh fungsi kasedhiya kanggo ngatur disimpen ing cara sing paling apik. Alat gratis lan kuat sing bisa digunakake kanggo ngatur file sing diunggah menyang awan.

Solid Explorer

Solid Explorer

https://play.google.com/

Klasik sejatine ing ponsel Android, sing suwe saya suwe saya nambah fungsi lan desaine. Thanks kanggo fungsi iki sing kita ngomong babagan, sampeyan duwe kamungkinan kanggo nggawe folder utawa file anyar. Saliyane kabeh iki lan bisa ngatur, sampeyan bisa ngakses file sing disimpen ing méga.

Panglima Gunggunge

Panglima Gunggunge

https://play.google.com/

Ora mung kita nemokake versi desktop, nanging uga duwe aplikasi kanggo pangguna Android. Ing babagan alat kanggo ngatur file, iku salah sawijining pilihan sing paling apik. Nduwe manajemen file ing rong windows, multi-pilihan, opsi ganti jeneng, tetenger, lan liya-liyane.

Kanthi alat manajemen kasebut, sampeyan ora mung bakal nambah organisasi file, nanging sampeyan bakal duwe kontrol luwih akeh babagan lokasi saben file supaya sampeyan bisa ngenali kanthi luwih cepet ing wektu sabanjure.

Kita mesthi ngandhani babagan ing ngisor iki lan dina iki ora bakal kurang, yen sampeyan mikir ngerti manajer file tartamtu sing wis dicoba lan wis menehi asil sing apik, aja ragu-ragu ninggalake ing area komentar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.