Mode pesawat: apa iku, kanggo apa lan carane ngaktifake lan mateni

Mobile tanpa mode pesawat

Minangka aturan umum, kita ngelingi mode pesawat nalika njupuk pesawat amarga kita ngerti yen, nalika pesawat, kita kudu medhot seluler utawa sijine iku, lagi ngomong kita liwat sistem alamat umum, "mode pesawat".

Nanging apa persis? Kanggo apa? Kepiye carane nganggo lan nyopot? Apa ana trik kanthi nggunakake? Yen sampeyan uga takon dhewe, kita bakal mangsuli kabeh.

Apa iku mode pesawat

Mobile karo mode pesawat

Mode pesawat sejatine minangka setelan sing ana ing piranti seluler, sanajan uga ana ing tablet, laptop, komputer ... Tujuane kanggo medhot sambungan nirkabel, dadi WiFi, data telpon, sinyal telpon utawa pesen utawa malah Bluetooth.

Iki tegese telpon babar blas ora bisa digunakake, amarga sampeyan ora bisa nelpon utawa nampa telpon, utawa SMS lan aplikasi ora bisa digunakake. Mung sing ora nggunakake Internet bisa bisa, nanging liyane bakal dilereni soko tugas nganti mode iki dipateni.

Alesan kenapa diarani kanthi cara iki amarga nuduhake larangan sing ana pirang-pirang taun kepungkur sing nalika lelungan kanthi pesawat sampeyan ora bisa nggunakake ponsel lan pabrikan, kanthi tujuan ora mateni ponsel, dheweke ngrancang setelan iki.

Sanajan dina iki dikenal ora ana sing kedadeyan amarga ora ngaktifake penerbangan kasebut, padha terus menehi rekomendasi, lan malah oblige. Nanging, wiwit 2014 bisa mabur tanpa ngaktifake (diijini dening EASA utawa Komisi Eropa). Tetep wonten ing pikiran sing, senadyan kamungkinan iki, iku maskapai sing duwe tembung pungkasan apa bisa lan ora bisa rampung ing penerbangan.

Apa gunane mode pesawat?

ora Wi-Fi

Mesthi sampeyan wis nggunakake mode pesawat ing sawetara wektu, lan ora sabenere kanggo mabur. Lan iki, sanajan panggunaan utamane yaiku iki, nanging luwih akeh panggunaan saben dinane. Sawetara sing paling umum yaiku ing ngisor iki:

kanggo turu luwih apik

Elinga yen kita wis nyambung menyang piranti (seluler, tablet, komputer), awak kita nanggepi swara apa wae sing asale saka dheweke, nganti tangi ing tengah wengi mung ngerti apa sing wis teka.

Lan sing nyengsarakke turu kita.

Napa nggunakake mode pesawat minangka cara kanggo ngaso ponsel tanpa kudu mateni lan ngijini sampeyan kanggo duwe sawetara jam saka tranquility lan ngaso sing awak bakal matur nuwun kanggo.

Ngirit batere

Panggunaan mode pesawat liyane sing umum yaiku kanggo ngirit baterei. Nduwe internet, bluetooth, lan akeh liyane sambungan mbukak terus-terusan dikenal kanggo nguras baterei. Yen sampeyan duwe sethitik liyane, ngaktifake bisa mbantu njaga, sanajan ana masalah lan sampeyan bakal ninggalake telpon tanpa kamungkinan komunikasi..

Soko sing kurang radikal yaiku mbusak data lan WiFi supaya ora nyambung.

Tulis ing WhatsApp tanpa katon

Iki mbok menawa salah siji sing paling digunakake dening akeh, lan Iki kalebu ngaktifake mode pesawat supaya bisa ndeleng negara utawa nanggapi pesen tanpa "sneak" katon. 'Nulis' nalika kita mangsuli.

Tegese sampeyan bisa njupuk wektu kanggo nanggapi, utawa mung njupuk wektu metu saka app tanpa nampa pesen.

Wiwiti maneh sambungan

Iku digunakake sethitik dikenal, nanging banget efektif nalika sambungan karo telpon menehi masalah (sampeyan ora duwe sinyal, Cut metu, sampeyan ora bisa krungu uga, etc.). Yen mengkono, kanggonguripake lan mateni mode pesawat sajrone limang menit bisa mbantu ngreset lan miwiti maneh sambungan.

Ing sawetara kasus, iki mbantu kanggo ndandani masalah.

Cara ngaktifake lan mateni mode pesawat

Pesawat take off

Saiki sampeyan ngerti luwih akeh babagan mode pesawat, wektune sampeyan ngerti carane ngaktifake lan mateni ing seluler, dadi Android utawa iPhone.

Bebener iku gampang banget amarga biasane ana ing kontrol cepet telpon. Nanging yen sampeyan durung nate butuh lan ora ngerti lokasine, mula gampang kanggo sampeyan.

Nguripake lan mateni ing Android

Kita miwiti karo telpon Android. Sejatine ana sawetara cara kanggo ngaktifake (lan mulane mateni) supaya sampeyan duwe pilihan:

Nggunakake tombol mati. Ana telpon sing, nalika sampeyan menet terus tombol daya, iku menehi menu cilik sadurunge mateni rampung, salah siji tombol sing ing pesawat. Yaiku mode pesawat lan kanthi ngeklik sampeyan bisa ngaktifake (lan mateni padha).

Ing setelan Android. Yen sampeyan ngetik tombol setelan ing telpon, sampeyan bisa uga duwe mesin telusur, kanggo nelusuri yen ora metu. Nanging biasane bakal katon: ing sisih ndhuwur menu utawa ing WiFi lan jaringan seluler. Sampeyan mung kudu ngaktifake lan mung iku.

ing garis kabar. Yen sampeyan ngedhunake garis kabar (sampeyan njupuk driji saka ndhuwur menyang ngisor) lan ing kana, ing kontrol akses cepet, sampeyan bakal duwe tombol lambang pesawat kanggo ngaktifake (utawa mateni) iku.

Nguripake lan mateni iPhone

Yen ponsel sampeyan minangka iPhone, sampeyan kudu ngerti manawa sampeyan bakal nemokake meh padha karo ing Android, yaiku:

  • Ing menu setelan telpon, ing wiwitan utawa ndeleng WiFi lan sambungan.
  • Ing tengah kontrol iPhone.

Aktifake lan mateni ing komputer

Sadurunge kita wis komentar sing ana akeh laptop lan komputer sing duwe tombol mode pesawat. Ing cilik saka komputer menara, nggunakake arang banget, ngluwihi mbok menawa ngreset sambungan sing duwe, nanging ing laptop bisa digunakake luwih, utamané yen sampeyan lelungan lan bisa karo sak trip.

Ngaktifake lan mateni bakal gumantung apa sampeyan nggunakake Windows, Linux utawa Mac ing komputer, nanging meh kabeh sampeyan bakal nemokake kanthi gampang kanthi nggoleki ing mesin telusuran menu utama utawa kanthi nemokake lambang kanthi pesawat (padha karo sing ana ing ponsel sampeyan).

Mesthi, elinga mateni sawise, yen ora, ora ketompo carane hard sampeyan nyoba kanggo nyambung menyang jaringan mengko, iku ora bakal ngidini.

Kaya sing sampeyan ngerteni, mode pesawat, sanajan wiwitane dirancang kanggo pesawat, saiki akeh panggunaan liyane. Sampeyan mung kudu menehi kasempatan lan nyoba. Ora ana sing kelakon sedhela tanpa seluler.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.