Telemedicine: Teknologi ndadekake dokter lan pasien luwih cedhak tinimbang sadurunge

Medical

La Teknologi saiki wis nggawa sektor kesehatan luwih cedhak karo wong tinimbang sadurunge.. Sawetara wektu kepungkur, akeh warga sing kudu mapan ngakses layanan kesehatan sing cedhak karo dheweke. Nanging saiki, konektivitas Internet wis nggawa dokter menyang ngendi wae karo pasien.

Ing tangan liyane, piranti seluler, kaya smartphone, uga wis nggawe kabeh wong duwe piranti sing bisa nyambung menyang Internet ing ngendi wae. Antarmuka dokter-pasien anyar. Sampeyan malah duwe akeh aplikasi saka kabeh jinis kanggo njaga kesehatan sampeyan.

Kepiye smartphone ngowahi kesehatan

teknologi medis

Sanajan revolusi smartphone nduwe pengaruh positif ing akeh sektor, jelas manawa ana pengaruh transformatif ing sektor kesehatan. Ayo katon ing sawetara cara sing smartphone ngowahi sektor kesehatan:

  • Partisipasi pasien sing luwih gedhe: Tambah ing piranti seluler wis mimpin kanggo nggunakake luwih saka aplikasi seluler kanggo layanan kesehatan. Akeh wong saiki aktif nggunakake aplikasi kesehatan kanggo ngawasi kesehatane. Iki wis nyebabake tingkat keterlibatan pasien sing luwih dhuwur, sing banjur mbantu panyedhiya kesehatan nambah produktivitas.
  • Aksesibilitas sing luwih gedhe kanggo layanan kesehatan: Ekspansi Internet nyebabake akses luwih akeh menyang layanan kesehatan. Wong saiki bisa kanthi gampang takon dhokter online liwat portal kesehatan utawa layanan konsultasi video.

Lan kabeh iki tanpa obah, saka ngendi wae sampeyan pengin. Soko sing bisa ngrawat pasien kabeh jinis sajrone kurungan lan ora bakal bisa ditindakake tanpa teknologi saiki.

komparator asuransi

Saiki sampeyan duwe ing telapak tangan cara kanggo duwe macem-macem luwih saka panemu lan specialists, lan sampeyan bisa malah nyimpen ing thanks insurance kesehatan a komparator asuransi nyambung. Kanthi komparator sampeyan bisa nganalisa apa sing bisa diwenehake saben layanan, pilih sing paling murah lan pilih sing paling cocog karo kabutuhan medis utawa kulawarga.

Aplikasi sanitasi

ing aplikasi kesehatan lagi bagean kritis saka revolusi smartphone. Iki minangka aplikasi seluler sing nyedhiyakake informasi sing gegandhengan karo kesehatan, nyedhiyakake pemeriksaan / diagnosis gejala lan / utawa nggampangake komunikasi antarane panyedhiya layanan kesehatan lan pasien.

Ana sawetara jinis aplikasi kesehatan sing muncul amarga revolusi teknologi. Ayo goleki sawetara aplikasi kesehatan sing paling penting:

  • Pelacak kesehatan: Digunakake kanggo nglacak data sing gegandhengan karo kesehatan kayata detak jantung, tekanan getih, tingkat glukosa, kualitas turu, langkah sing ditindakake, lan kalori sing diobong.
  • monitoring kesehatan: Digunakake kanggo nglacak gejala tartamtu kayata sirah, mriyang, constipation, diare, lan gejala liyane.
  • Remote monitoring pasien: Digunakake kanggo nglacak data sing gegandhengan karo kesehatan kayata detak jantung, tekanan getih, tingkat glukosa, lsp.

Telemedicine lan perawatan remot

diagnosis

Salah siji cara sing paling penting seluler wis ngowahi kesehatan yaiku liwat munggah saka telemedicine. Telemedicine minangka ijol-ijolan informasi medis antarane pasien lan panyedhiya perawatan kesehatan sing difasilitasi dening Internet. Iki kalebu komunikasi online antarane pasien lan dokter, uga nggunakake komputer kanggo nganalisa gambar medis lan komunikasi informasi iki antarane panyedhiya kesehatan.

Revolusi smartphone wis nyumbang banget kanggo munggah telemedicine lan pitulungan remot. Iki utamane amarga piranti seluler wis dadi alat komunikasi lan transmisi data sing umum. Akibaté, pasien saiki bisa diobati kanthi jarak jauh kanthi panggilan video sing gampang, saéngga akses luwih akeh menyang layanan kesehatan lan spesialis medis sing sadurunge ora bisa ditindakake.

Smartphone minangka alat kanggo deteksi penyakit

Revolusi seluler uga wis nambah adopsi ponsel minangka alat kanggo deteksi penyakit. Iki tegese Smartphone digunakake liyane lan liyane kanggo ndeteksi penyakit lan kahanan. Lan matur nuwun kanggo jaman anyar AI (Kecerdasan Buatan), ing mangsa ngarep bisa diagnosa kanthi luwih akurat amarga sensor biometrik salah sawijining piranti seluler kasebut. Kabeh iki digabungake karo pangembangan biometrik kanggo entuk telemetri pasien tanpa mbutuhake profesional kesehatan sing ana karo pasien.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.