Видете Сè за Freedompop во Мексико

Кога бараме оператор за виртуелна мобилна линија, секогаш ја бараме најдобрата опција и најдобри цени, покрај квалитетот на услугата што би можеле да ја понудат, затоа денес ќе ви ги пренесеме сите детали за Freedompop Mexico. кој има комерцијален сојуз со Диш, останете со нас за да знаете за што се работи.

слобода поп-мексико-2

Freedompop Мексико

Станува збор за виртуелен мобилен оператор (MVNO) кој се појави на мексиканска територија преку сојуз со Dish, достапен во пет (5) градови во земјата, по една година, поради континуиран раст, потпиша сојуз со MVS Communications , денес Антена, да се искористи на Телцел мрежа и внесете повеќе градови. Денеска го нема основниот план, бидејќи тој план со кој влезе на мексиканскиот пазар беше елиминиран. Денес нуди ниски цени и припејд планови.

Планови на Freedompop: месечна кирија

Комбинациите со цените што ви ги нуди Freedompop ја задржуваат својата суштина по која се карактеризираат со: чинење помалку од 500 долари, правејќи ја оваа услуга една од најпогодните или најпристапните по цени, компанијата ви ги нуди следните пакети:

 • Неограничени минути и СМС во Мексико и Соединетите Американски Држави.
 • Ексклузивни мегабајти за навигација.
 • Неограничени социјални мрежи
 • 30 дена важност без принуден договор.

Имате можност да склучите договор од 135 долари до 480 долари. Со 2300 и до 6900 MB за прелистување.

ЗАБЕЛЕШКА: Доколку сте претплатени на компанијата Dish, важно е да знаете дека понудената цена може да има одреден попуст. Информациите мора да се испратат до вашата фактура, бидејќи тоа е одредена стапка за секој клиент. Освен ова, дополнителни мегабајти секогаш ќе се додаваат на вашата потрошувачка.

Freedompop припејд: дополнувања за помалку од 2 недели

Припејд нуди и пакети со Freepop полнење многу ниска цена. Шестте (6) Freepop пакети кои се нудат во оваа 2021 година ги имаат истите предности:

 • Неограничени минути и СМС во Мексико и Соединетите Американски Држави.
 • MB за прелистување и MB за социјални мрежи
 • Неограничени социјални мрежи почнувајќи од 100 долари
 • Пакети од 3 до 30 дена.

Исто така, ќе ви оставиме и други ставки овде за да можете да видите кои други планови нуди компанијата, кои ви се целосно на располагање:

 • Надополнување: 30 долари, Интернет (мега): 120 за прелистување и 300 за социјални мрежи, важност (денови): 3.
 • Надополнување: 50 долари, Интернет (мега): 400 за прелистување и 500 за социјални мрежи, важност (денови): 7.
 • Надополнување: 80 долари, Интернет (мега): 1000 за прелистување и 1000 за социјални мрежи, важност (денови): 13.
 • Надополнување: 100 долари, Интернет (мега): 26000 за прелистување, важност (денови): 15.
 • Надополнување: 150 долари, Интернет (мега): 4000 за прелистување, важност (денови): 26.
 • Надополнување: 200 долари, Интернет (мега): 6000 за прелистување, важност (денови): 30.

Со овие надополнувања ќе имате неограничени социјални мрежи.

ЗАБЕЛЕШКА: Претплатниците на јадења може да ја имаат промоцијата Double Megas по надополнување.

Combo Dish + Freedompop: телевизија и мобилен телефон

Сојузот меѓу двајцатаантена и Freedompop) донесоа комбинација со телевизија и мобилен телефон. Овој пакет го вклучува следново:

 • 6000 Mb за прелистување
 • Основен пакет за јадење со 57 канали
 • Неограничени повици и СМС во Мексико
 • Неограничени социјални мрежи
 • Диш Мобилен

Промотивната цена е 499 УСД плус надомест за поставување.

ВАЖНО: Имате опција да додадете HBO и Fox Premium во комбинации со 2 услуги. Може да се каже дека е размена, бидејќи кога ќе ги додадете овие два канали, од вашиот план се одземаат мегабајти (2300 MB), но цената ќе остане иста. Доколку е потребно, овие Premium канали може да се договорат и како дополнителни, но со посебен месечен трошок.

Freedompop полнење: Каде да ги направите?

Меѓу повеќекратните услуги што ги нуди сојузот на овие компании, овде ќе ви ги оставиме информациите за четири начини за полнење, кои ќе ги поставиме овде:

 • Се надополнува во OXXO во готовина и во филијали на qiubo.
 • Бирање *333 од вашата линија Freedompop, наплатена на вашата кредитна или дебитна картичка
 • Бирање на 55 9128 5770
 • Од веб-страницата My Freedompop.

слобода поп-мексико-3

Што е MyFreedompop?

My Freedompop е веб-страница креирана од Виртуелниот мобилен оператор за да се грижи за сè што има врска со телефонските услуги на компанијата, бидејќи преку неа може да се спроведат различни процедури. Само со вашиот број и лозинка, имате можност да пристапите до следните поволности:

 • Проверете ги преостанатите MB од вашиот план
 • Сите информации за вашиот припејд или Freedompop план
 • Надополнете од вашата кредитна или дебитна картичка
 • Побарајте дополнителна СИМ-картичка за Freedompop
 • Договорете или откажете ги придобивките.

Како можам да го нарачам?

Мора да запомните дека како виртуелен оператор, Freedompop Mexico нема филијали на мексиканска територија, бидејќи единствениот начин да побарате чип е онлајн, а за ова имате две опции:

 • Повикувајќи се на 9128 5858
 • Од ексклузивната веб-страница на Антена Мобилна (ексклузивна поволност само за клиентите на Dish)

Откако ќе го купите производот, треба само да ја вметнете SIM-картичката во отклучен мобилен телефон и да го направите првото надополнување.

ЗАБЕЛЕШКА: За појаснување, чипот има цена од 50 долари, но трошоците за испорака ќе се додадат и тие ќе зависат од градот во кој се наоѓате, како и дополнителни такси ако вашиот дом е во област до која е тешко пристапен. персоналот кој е задолжен за испорака на парцелите.

Како да се направи преносливост?

Компанијата нуди можност за преносливост, за оние корисници кои сакаат да го зачуваат својот стар број на мобилен телефон со Freedompop, или затоа што го деактивирале или ја изгубиле мобилната опрема. Предноста е што тоа ќе се направи само во 3 чекори:

 1. Испратете СМС со зборот PIN на 051
 2. Внесете го веб-страница за преносливост и внесете ги вашите лични податоци
 3. За 48 часа веќе ја имате активирана услугата.

Покриеност

Сојузот меѓу овие две компании (Freedompop и Dish) даде многу позитивни резултати, бидејќи тие достигнаа точка да покриваат 32 држави на Мексиканската Република, во повеќето градови во Мексико, што ја покажува широчината на покриеност на услугите што овие компании нудат, бидејќи ова е производ на Freedompop што ја користи мрежата Telcel за да работи. Телцел во моментов е компанија со најголема покриеност во Мексико.

Услуги на клиентите

Во моментов, услугата за корисници на Freedompop може да се добие на различни начини:

 • Од официјалната веб-страница на Услуги на клиентите, каде компанијата може да се контактира по е-пошта и разговор од 8 до 8 часот.
 • Повикувајќи се на *3733 од нивната линија Freedompop
 • Од поштенското сандаче за општа помош на Dish
 • со официјалната пошта atencion.mx@freedompop.com
 • Од понеделник до недела, од 7 до 10 часот, со јавување или WhatsApp преку еден од овие броеви: 81 2573 4413 | 55 8441 5343 | 55 1933 7540 | 55 8401 6262.

контакт

Ако сте еден од оние луѓе кои избегнуваат да се заразат по секоја цена и се мотивирани да го направат тоа, заминувањето поради пандемија не е опција, тогаш нема проблем за тоа, можете да се консултирате со официјалната веб-страница на компанијата, каде што можете да најдете сите услуги што ги нуди, цени, планови и други процедури. Овде ја оставаме врската за да можете да пристапите и да ја потврдите. кликнете Тука.

Бидејќи сте свесни и дали услугата е достапна во вашиот локалитет, што е важен детал, ви препорачуваме да ги користите производите, набавувајќи ги пакетите и услугите на Dish-Freedompop Mexico, најдобрите на пазарот во областа на телевизијата и мобилниот линии.

Често поставувани прашања

Клиентот секогаш има сомнежи во врска со услугата што му се дава, бидејќи секое прашање што ќе го постави мора да биде одговорено, затоа и ние си земавме слобода да преземеме некои од тие сомнежи, најчесто направени меѓу клиентите да ги ставиме овде во Артиклот:

Ако повеќе не сакам да бидам претплатник на Dish, дали мојата линија ќе биде откажана?

Ако го намалите членството на Dish од која било причина, линијата ќе се прекине по 7 дена. Но, и покрај ова, имате можност да го зачувате вашиот чип со едноставно повикување на 9128 5858, каде што ќе треба да го ажурирате вашиот начин на плаќање и ќе се прилагодат придобивките од вашиот план или припејд.

Кои телефони се компатибилни со услугата Freedompop?

Апсолутно сите мобилни телефони или мобилни уреди се компатибилни со Freedompop чип. Единствениот услов е да мора да биде отклучен за да го користите со кој било оператор, затоа внимавајте на ова барање.

Може ли услугата Freedompop да се користи во земји како ОК или Шпанија?

Не е можно, иако Freedompop е присутен во овие земји, придобивките може да се користат само во Соединетите Американски Држави и Мексико.

Имаме за вас и други статии кои би можеле да содржат информации кои би можеле да ви бидат корисни, само со кликнување ќе ги имате на располагање:

Изјава за сметка и користење на услуги за клиенти во Dish

Проверете ја интернет покриеноста на Blue Telecomm

Видете Сè за Axtel Businesses Mexico


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.

*

*

 1. Одговорен за податоците: Блог на Actualidad
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.