odblokuj na facebooku

logo Facebooka

Kto jeszcze i kto najmniej musiał blokować kogoś na Facebooku. Czasami może to być spowodowane fałszywymi profilami, które proszą o przyjaźń, ale innym razem może to być spowodowane kłótnią z osobą lub przyłapaniem jej na jakimś kłamstwie, które nas skrzywdziło. Z czasem możemy pomyśleć o odblokowaniu na Facebooku, ale jak by to zrobić? Czy to tak proste jak blokowanie?

Dalej dowiemy się, jak odblokować na Facebooku i jak to zrobić w prosty sposób. Chociaż w tym celu zanim będziesz musiał mieć osoby, które zablokowałeś. Idź po to?

Blokuj na Facebooku, broń do walki z profilami, które Ci nie odpowiadają

witryna sieci społecznościowej

Sieci społecznościowe to świetny wynalazek. Pozwala nam być w kontakcie z dziesiątkami, setkami, tysiącami i milionami ludzi. Zarówno znanych, jak i nieznanych, ale z którymi łączy nas relacja, czy to zawodowa, osobista, handlowa...

Problem polega na tym, że gdy ktoś źle się dogaduje z drugim, do tego stopnia, że ​​chce ukryć to, co publikuje, wtedy pojawiają się blokady. To samo może się zdarzyć z profilami używanymi do flirtowania lub oszukiwania osoby. We wszystkich tych przypadkach blokowanie to najlepsze rozwiązanie, aby być spokojnym.

Blokowanie jest bardzo łatwe. Po prostu odwiedź profil tej osoby i kliknij trzy poziome kropki które pojawiają się po prawej stronie menu „Publikacje, informacje, znajomi, zdjęcia…”.

Gdy to zrobisz, pojawi się małe menu, a ostatnią opcją, jaką daje, jest zablokowanie. Jeśli naciśniesz Facebooka, poinformuje Cię o wszystkim, czego osoba nie będzie mogła zrobić:

  • Zobacz swoje posty na swojej osi czasu.
  • Oznaczyć Cię.
  • Zaprosić Cię na imprezy lub grupy.
  • Wysyłam Ci wiadomości.
  • Dodaje Cię do swojej listy znajomych.

To nawet usunie ją z twoich przyjaciół.

Wystarczy to potwierdzić, a automatycznie ta osoba nie będzie już na Twojej liście znajomych i nie będzie już mogła Cię śledzić (przynajmniej na swoim koncie).

Jak odblokować na Facebooku

Mobilny z siecią społecznościową

 

Odblokowując profil użytkownika, należy pamiętać, że będzie to zależało od tego, jak to zrobisz, to znaczy, czy używasz komputera, czy robisz to za pomocą telefonu komórkowego.

Tutaj zostawiamy Ci kroki, aby zrobić to w obie strony, wystarczy wybrać ten, który jest dla Ciebie najwygodniejszy.

Odblokuj na Facebooku z komputera

Zacznijmy od komputera, ponieważ zwykle jest to najłatwiejsze do zrobienia. I szybko. Dla tego, będziesz musiał wejść na swój Facebook. Najłatwiej to zrobić, przechodząc do swojego profilu, choć w rzeczywistości ze strony głównej również możesz się tam dostać.

Czego powinieneś szukać? Mała data w prawym górnym rogu. W niej Zostanie wyświetlone małe menu i musisz wybrać Ustawienia i Prywatność.

Po kliknięciu pojawi się nowe okno i tutaj, w menu po lewej stronie, musisz przejść do Ustawień. Ponownie otworzy się kolejna strona i powinieneś poszukać opcji Zablokuj. Tak, zamierzamy odblokować, ale do tego musimy mieć zablokowane profile.

Kiedy go podasz, otrzymasz listę osób, które zablokowałeś.

Teraz będziesz musiał tylko zlokalizować ten, który chcesz odblokować na Facebooku i naciśnij słowo odblokować, które będzie obok twojego imienia.

Odblokuj z telefonu komórkowego

Jeśli często korzystasz z aplikacji Facebook, najprawdopodobniej będziesz chciał ją odblokować. Jeśli tak, kroki, które musisz podjąć, są następujące:

  • Podaj swoje zdjęcie profilowe gdzie dodatkowo masz małą ikonę z trzema poziomymi paskami. To przeniesie Cię do innego ekranu.
  • tutaj Przewiń w dół, aż zobaczysz Ustawienia i Prywatność. Jeśli naciśniesz, pojawi się kolejne małe menu. Kliknij Ustawienia.
  • W ramach konfiguracji znajdziesz kilka sekcji. Ale tak naprawdę to, co ty?Musimy nacisnąć to Ustawienia profilu.
  • Po naciśnięciu pojawi się nowe menu, a wśród opcji, które daje, Pojawią się bloki. Naciskać.
  • Tutaj zobaczysz listę osób, które zablokowałeś i wszystko, co musisz zrobić, to zlokalizować osobę lub osoby, które chcesz „odblokować” i naciśnij przycisk „odblokuj” znajdujący się po prawej stronie ich profilu.

Co zrobić, jeśli chcę odblokować kogoś na mojej stronie firmowej?

Może się zdarzyć, że nie zrobiłeś blokady za pomocą swojego osobistego profilu, ale na stronie swojej firmy. Osoby, które atakują Ciebie i Twoje produkty, wiadomości spamowe itp. może istnieć kilka powodów, dla których musiałeś podjąć decyzję o zablokowaniu. Ale co, jeśli chcesz go odblokować?

Aby to zrobić, musisz wejść na swoją stronę na Facebooku. Jak wiesz, na każdej stronie masz przycisk Ustawienia. Naciskać.

w lewej kolumnie będziesz mieć sekcję o nazwie „Osoby i inne strony”. Służy do wyświetlania listy osób, które lubią Twoją stronę, obserwują Cię itp. Ale także tutaj znajdziesz wykonane przez siebie klocki.

Jeśli wybierzesz użytkownika, którego chcesz odblokować, po prawej stronie i na górze pojawi się małe kółko. Tam możesz odblokować.

Potwierdź, że to właśnie chcesz zrobić i będzie ponownie aktywne.

Co się stanie, jeśli kogoś odblokuję

Logo Facebooka

Jak wiesz, gdy dana osoba jest zablokowana, nie może się z Tobą skontaktować. Obejmuje to nie tylko wiadomości, ale także możliwość zobaczenia swojego profilu (przynajmniej tego, co publikujesz po blokadzie, chyba że masz go publicznie).

Oznacza to, że gdy odblokujesz się na Facebooku, pozwolisz mu oglądać Twoje publikacje, zostać Twoim przyjacielem, wysyłać Ci wiadomościItp

Jeśli po odblokowaniu zmieniłeś zdanie, wiedz o tym będziesz musiał poczekać 48 godzin, aby móc go ponownie zablokować.

Oczywiście zapewniamy, że zarówno w momencie zablokowania, jak i odblokowania, użytkownik nie jest powiadamiany, to znaczy nie otrzyma żadnego powiadomienia. Jedynym sposobem, aby dowiedzieć się, czy zostałeś zablokowany lub odblokowany, jest przejście do swojego profilu. Jeśli go znajdziesz, jest odblokowany; a jeśli nie, będziesz wiedział, że jest zablokowany.

Czy jest dla Ciebie jasne, jak odblokować na Facebooku?


Treść artykułu jest zgodna z naszymi zasadami etyka redakcyjna. Aby zgłosić błąd, kliknij tutaj.

Bądź pierwszym który skomentuje

Zostaw swój komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*

*

  1. Odpowiedzialny za dane: Actualidad Blog
  2. Cel danych: kontrola spamu, zarządzanie komentarzami.
  3. Legitymacja: Twoja zgoda
  4. Przekazywanie danych: Dane nie będą przekazywane stronom trzecim, z wyjątkiem obowiązku prawnego.
  5. Przechowywanie danych: baza danych hostowana przez Occentus Networks (UE)
  6. Prawa: w dowolnym momencie możesz ograniczyć, odzyskać i usunąć swoje dane.