Jenis Chipset sareng ciri utama na

Chipsets mangrupikeun sasak komunikasi anu idéal pikeun komputer sareng telepon sélulér, tapi saeutik pisan jalma anu terang perkawis éta. Jenis Chipset anu aya. Kami ngundang anjeun pikeun resep tulisan ieu sareng diajar sadayana anu aya hubunganana sareng hal éta.

Jenis-tina-chipset-sareng-ciri-utami-1-na

Sirkuit Chipset

Jenis Chipset: Naon éta?

Chipsets mangrupikeun rangkaian sirkuit terintegrasi anu didamel salaku dasar tina prosésor atanapi salaku bagian anu teu kapisah tina arsitéktur na, sahingga tiasa dianggo langsung sareng motherboard. Ieu mangrupikeun cara anu saé pikeun ngahubungkeun komunikasi sareng sésana komponén anu ngawangun dewan, sapertos port USB, mémori, keyboard, kartu ékspansi, mouse, sareng anu sanésna.

Modél motherboard anu langkung énggal biasana gaduh dua chipset terintegrasi, disebatna jambatan kidul sareng jembatan kalér, anu panggedéna saatos microprocessor sareng unit prosedur grafis atanapi GPU.

Nanging, kamajuan anu dialaman ku motherboard hartosna yén anu terakhir henteu ngagaduhan sasak kalér, sabab prosesor generasi pangénggalna ngagaduhan anu terpadu.

Ciri anu penting pisan pikeun alat ieu nyaéta Chipset nangtoskeun aspek-aspek anu bakal dipiboga ku motherboard, janten rujukan pikeun éta.

Jenis Chipset

Dinten ayeuna aya dua jinis Chipset di pasar: Southbridge sareng Northbridge, anu ngagaduhan sababaraha ciri salain ti ayana di sisi anu sabalikna tina motherboard:

  • Southbridge Chipset:

Ogé dipikaterang ku nami sasak kidul, éta jawab komunikasi prosésor sareng masing-masing periferal anu nyambung kana alat-alatna.

Di sisi anu sanésna, fungsina museur kana kontrol unggal alat anu aya hubunganana sareng motherboard, sapertos I / O interfaces, hard drive, port USB, drive optik, diantara sajumlah bagian anu sanés.

  • Northbridge Chipset:

Éta katelah sasak kalér, éta jawab panganteur RAM sareng mikroprosesor, tiasa ngendalikeun sadaya aksés antara masing-masing elemen ieu sareng port AGP sareng PCI. Éta ogé ngajaga komunikasi anu tetep sareng Southbridge Chipset.

Jenis-tina-chipset-sareng-ciri-utami-2-na

Chipset dianggap jiwa telepon sélulér.

Naon chipset anu paling laris?

Tanpa ragu, Intel X85 Express Chipset ngagaduhan arsitektur anu didamel dumasar kana performa, kualitas sareng performa tinggi, janten salah sahiji pamimpin platform kanggo prosesor Intel Core i7-900.

Chipset ieu diciptakeun pikeun motherboard kalayan Socket 1366, anu cocog sareng Intel Core i7 45 nm sareng kecepatan 6,4 GT / detik. sareng 4,8 GT / detik. Éta ogé ngadukung kartu grafik dual x16 atanapi quad x8 PCI Express * 2.0.

Fitur tina Intel X85 Express Chipset

  • Éta fitur Intel QuickPath Interconnect Technology (Intel® QPI) kalayan kecepatan 6,4 sareng 4,8 GT / dkt, idéal pikeun ningkatkeun bandwidth sareng ngirangan latency.
  • Audio definisi tinggi, idéal pikeun fans pilem sareng video game.
  • USB ngagaduhan kecepatan luhur ngabantosan kinerja data anu pangsaéna.
  • Gawéna kalayan sakedik tanaga.
  • Antarmuka panyimpenan na ngagaduhan 6 palabuhan SATA.
  • Tautan pikeun data kalayan kecepatan 3GB / s.
  • Aktipitas sareng dinonaktipkeun palabuhan SATA.
  • Nawarkeun dugi ka 16 GB / s PCI Express 2.0 Interface PCI Express 2.0.
  • Kinerja anu langkung hébat sareng kalenturan dina grafik.
  • Éta parantos ngahijikeun 10/100/1000 Intel MAC sapinuhna cocog sareng sambungan jaringan Intel 82578DC Gigabit.
  • Éta ngagaduhan téknologi panyimpenan Intel dina matrix.
  • Candak gancang sistem upami aya jinis kasalahan atanapi masalah.

Nanging, salah sahiji fitur utami nyaéta kasempetan pikeun gaduh NAND cache, didesain kanggo ningkatkeun résponsi masing-masing aplikasi anjeun, kinerja boot sareng interval waktos anu pondok nalika ngamuat aplikasi atanapi program.

Modél Chipset sanés dina pasaran

  • Intel H370 chipset
  • Intel H110
  • Intel B360 chipset
  • Intel B365
  • Intel Z370 chipset
  • Intel Z390
  • Intel X79 Express Chipset
  • Intel Z68 Express
  • Intel H55 Express Chipset
  • Intel H310
  • AMD X370 chipset
  • AMD A320
  • AMD B350 chipset

Kumaha carana milih chipset anu pangsaéna pikeun komputer kuring?

Cara anu leres sareng saderhana pikeun milih Chipset anu pangsaéna pikeun komputer nyaéta nangtukeun jinis peralatan anu badé dipasang, contona, dina prosésor ékonomi jenis Pentium, Celeron atanapi Core i3, pilihan anu pangsaéna nyaéta H110.

Di sisi anu sanésna, upami urang mikirkeun ngagunakeun Intel Optane, tanpa prosesor seri K, pilihan anu pangsaéna nyaéta H270, kusabab éta nyumponan kabutuhan sareng harepan naon waé pangguna anu henteu badé nganggo konfigurasi grafik multi-GPU sareng solusi anu overclock. .

Tungtungna, aya Z270, Z170 sareng Z370, idéal pikeun prosésor séri Intel K, sabab éta mangrupikeun hiji-hijina model anu ngamungkinkeun overclocking. Upami tulisan ieu ngabantosan anjeun, urang ngajak anjeun diajar langkung seueur Overclocking, perkawis naon, fungsina sareng seueur deui.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Actualidad Blog
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.