avblockera på facebook

Facebook-logotyp

Vem mer och vem minst har behövt blockera någon på Facebook. Ibland kan det bero på falska profiler som ber om vänskap, men andra gånger kan det bero på att vi har bråkat med en person eller att vi har fångat honom i någon lögn som har skadat oss. Med tiden kan vi tänka oss att avblockera på Facebook, men hur skulle det gå till? Är det lika enkelt som att blockera?

Nästa kommer vi att ha hur man avblockerar på Facebook och det enkla sättet att göra det. Även om för detta, innan du måste ha personer du har blockerat. Kör hårt?

Blockera på Facebook, vapnet för att slåss mot profiler som inte passar dig

webbplats för sociala nätverk

Sociala nätverk är en fantastisk uppfinning. Det tillåter oss att vara i kontakt med tiotals, hundratals, tusentals och miljoner människor. Både kända och okända, men som vi är knutna till genom en relation, oavsett om det är jobb, personligt, kommersiellt...

Problemet är att när en person kommer dåligt överens med en annan, till den grad att de vill dölja det de publicerar, det är då blocken uppstår. Samma sak kan hända med profiler som används för att flirta eller lura en person. I alla dessa fall, blockering är den bästa lösningen för att vara lugn.

Blockering är mycket lätt att göra. Besök helt enkelt personens profil och klicka på de tre horisontella prickarna som visas till höger efter menyn "Publikationer, information, vänner, foton...".

När du gör det kommer en liten meny att visas och det sista alternativet den ger dig är att blockera. Om du trycker på Facebook kommer det att meddela dig om allt som personen inte kommer att kunna göra:

  • Se dina inlägg på din tidslinje.
  • Tagga dig.
  • Bjuda in dig till evenemang eller grupper.
  • Skicka meddelanden till dig.
  • Lägg till dig på deras vänlista.

Det kommer till och med att ta bort henne från dina vänner.

Du behöver bara bekräfta det och automatiskt kommer den personen inte längre att finnas på din vänlista och kommer inte heller längre att kunna följa dig (åtminstone med sitt konto).

Hur man avblockerar på Facebook

Mobil med socialt nätverk

 

När du låser upp en användares profil, du bör tänka på att det beror på hur du gör det, det vill säga oavsett om du använder en dator eller gör det via din mobil.

Här lämnar vi dig stegen för att göra det på båda sätten, du behöver bara välja det som är mest bekvämt för dig.

Avblockera Facebook från datorn

Låt oss börja med datorn först eftersom det oftast är det enklaste att göra. Och snabbt. För det, du måste ange din Facebook. Det enklaste sättet att göra detta är att gå till din profil, men i verkligheten kan du också komma dit från huvudsidan.

Vad ska du leta efter? Ett litet datum uppe till höger. I henne En liten meny kommer att visas och du måste välja Inställningar och Sekretess.

När du klickar på den kommer ett nytt fönster upp och här, i menyn till vänster, du måste gå till Inställningar. Återigen kommer en annan sida att öppnas och du bör leta efter alternativet Lås. Ja vi ska avblockera, men för det måste vi ha blockerade profiler.

När du ger det får du en lista över de personer du har blockerat.

nu, du behöver bara hitta den du vill avblockera på Facebook och tryck på ordet låsa upp som kommer att finnas bredvid ditt namn.

Lås upp från mobilen

Om du ofta använder Facebook-appen kommer du troligen att vilja låsa upp med den. Om så är fallet, är stegen du måste vidta följande:

  • Ge din profilbild där du dessutom har en liten ikon med tre horisontella ränder. Detta tar dig till en annan skärm.
  • här, Rulla ned tills du ser Inställningar och sekretess. Om du trycker kommer en annan liten meny upp. Klicka på Inställningar.
  • Inom konfiguration hittar du flera avsnitt. Men verkligen vad duVi måste trycka på är Profilinställningar.
  • När du trycker visas en ny meny och bland alternativen som den ger dig, Block kommer att dyka upp. Tryck.
  • Här kommer du att se en lista över personer du har blockerat och allt du behöver göra är att hitta personen eller personer som du vill "låsa upp" och tryck på "lås upp"-knappen som finns till höger om deras profil.

Vad händer om jag vill avblockera någon från min företagssida?

Det kan hända att du inte har gjort blockeringen med din personliga profil utan på din företagssida. Människor som attackerar dig och dina produkter, skräppostmeddelanden etc. det kan finnas några skäl till varför du var tvungen att ta beslutet att blockera. Men tänk om du ville låsa upp den?

För att göra detta, du måste gå till din Facebook-sida. Som du vet har du en Inställningar-knapp på varje sida. Tryck.

i den vänstra kolumnen du kommer att ha ett avsnitt som heter "Människor och andra sidor". Den används för att se en lista över de som gillar din sida, som följer dig osv. Men även här hittar du klossarna du har gjort.

Om du väljer den användare du vill avblockera, kommer ett litet hjul att dyka upp till höger och överst. Där kan du låsa upp.

Bekräfta att detta är vad du vill göra och det kommer att vara aktivt igen.

Vad händer om jag avblockerar någon

Facebook-logotyp

Som ni vet när en person är blockerad hindras den från att kontakta dig. Detta innebär inte bara meddelanden, utan också att kunna se din profil (åtminstone vad du postar efter blockeringen om du inte har det offentligt).

Det betyder att när du avblockerar på Facebook, du kommer att tillåta honom att se dina publikationer, att bli din vän, att skicka meddelanden till digEtc.

Om du har ändrat dig efter upplåsningen, vet det du måste vänta 48 timmar för att kunna blockera den igen.

Naturligtvis försäkrar vi dig att både när du blockerar den och när du låser upp den, användaren meddelas inte, det vill säga han kommer inte att få någon typ av meddelande. Det enda sättet du skulle veta om du har blivit blockerad eller avblockerad är att gå till din profil. Om du hittar den är den upplåst; och om inte, kommer du att veta att den är blockerad.

Är det klart för dig hur man avblockerar på Facebook?


Innehållet i artikeln följer våra principer om redaktionell etik. Klicka på för att rapportera ett fel här.

Bli först att kommentera

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

*

  1. Ansvarig för uppgifterna: Actualidad Blog
  2. Syftet med uppgifterna: Kontrollera skräppost, kommentarhantering.
  3. Legitimering: Ditt samtycke
  4. Kommunikation av uppgifterna: Uppgifterna kommer inte att kommuniceras till tredje part förutom enligt laglig skyldighet.
  5. Datalagring: databas värd för Occentus Networks (EU)
  6. Rättigheter: När som helst kan du begränsa, återställa och radera din information.