деблокирайте във фейсбук

Лого на Facebook

Кой друг и кой най-малко е трябвало да блокира някого във Facebook. Понякога това може да се дължи на фалшиви профили, които искат приятелство, но друг път може да се дължи на това, че сме се скарали с човек или сме го хванали в лъжа, която ни е наранила. С течение на времето можем да мислим за деблокиране на Facebook, но как ще стане това? Лесно ли е като блокирането?

След това ще разберем как да деблокирате във Facebook и лесния начин да го направите. Въпреки че за това, преди трябва да имате хора, които сте блокирали. Направи го?

Блокирайте във Facebook, оръжието за борба срещу профили, които не ви подхождат

уебсайт на социалната мрежа

Социалните мрежи са страхотно изобретение. Позволява ни да бъдем в контакт с десетки, стотици, хиляди и милиони хора. И познати, и непознати, но с които сме свързани чрез връзка, независимо дали е служебна, лична, търговска...

Проблемът е, че когато човек се разбира зле с друг, до степен да иска да скрие това, което публикува, тогава възникват блоковете. Същото може да се случи и с профили, които се използват за флирт или измама на човек. Във всички тези случаи, блокирането е най-доброто решение да бъдете спокойни.

Блокирането е много лесно да се направи. Просто посетете профила на този човек и кликнете върху трите хоризонтални точки които се появяват вдясно след менюто „Публикации, информация, приятели, снимки…“.

Когато направите това, ще се появи малко меню и последната опция, която ви дава, е да блокирате. Ако натиснете Facebook, той ще ви уведоми за всичко, което този човек няма да може да направи:

  • Вижте публикациите си във вашата времева линия.
  • Маркирайте ви.
  • Каня те към събития или групи.
  • Изпращам ви съобщения.
  • Добавете ви към техния списък с приятели.

Това дори ще я премахне от приятелите ви.

Просто трябва да го потвърдите и автоматично този човек вече няма да бъде в списъка ви с приятели и също така вече няма да може да ви следва (поне със своя акаунт).

Как да деблокирате във Facebook

Мобилни със социална мрежа

 

При отключване на потребителски профил, трябва да имате предвид, че това ще зависи от това как го правите, тоест независимо дали използвате компютър или го правите през мобилния си телефон.

Тук ви оставяме стъпките да го направите и по двата начина, просто трябва да изберете този, който е най-удобен за вас.

Деблокирайте във Facebook от компютъра

Нека първо започнем с компютъра, защото обикновено е най-лесно да се направи. И бързо. За него, ще трябва да въведете своя Facebook. Най-лесният начин да направите това е да отидете в профила си, въпреки че в действителност можете да стигнете и от главната страница.

Какво трябва да търсите? Малка дата горе вдясно. В нея Ще се покаже малко меню и трябва да изберете Настройки и поверителност.

Когато кликнете върху него, ще се появи нов прозорец и тук, в менюто отляво, трябва да отидете в Настройки. Отново ще се отвори друга страница и трябва да потърсите опцията за заключване. Да, ще деблокираме, но за това трябва да имаме блокирани профили.

Когато го дадете, ще получите списък с хората, които сте блокирали.

сега, ще трябва само да намерите този, който искате да деблокирате във Facebook и натиснете думата отключване, която ще бъде до вашето име.

Отключване от мобилен телефон

Ако често използвате приложението Facebook, най-вероятно ще искате да отключите с него. Ако е така, стъпките, които трябва да предприемете, са както следва:

  • Дайте снимката на вашия профил където освен това имате малка икона с три хоризонтални ивици. Това ще ви отведе до друг екран.
  • Тук, Превъртете надолу, докато видите Настройки и поверителност. Ако натиснете друго малко меню ще се появи. Щракнете върху Настройки.
  • В рамките на конфигурацията ще намерите няколко секции. Но наистина това, което тиТрябва да натиснем е Настройки на профила.
  • Когато натиснете, ще се появи ново меню и сред опциите, които ви дава, Ще се появят блокове. Натиснете.
  • Тук ще видите списък с хора, които сте блокирали и всичко, което трябва да направите, е да намерите човека или хора, които искате да „отключите“, и натиснете бутона „отключване“, който е до дясната страна на техния профил.

Ами ако искам да деблокирам някого от моята фирмена страница?

Възможно е да не сте направили блокирането с личния си профил, а на страницата на фирмата си. Хора, които атакуват вас и вашите продукти, спам съобщения и т.н. може да има някои причини, поради които трябваше да вземете решение за блокиране. Но какво ще стане, ако искате да го отключите?

За това, трябва да отидете на вашата Facebook страница. Както знаете, на всяка страница имате бутон Настройки. Натиснете.

в лявата колона ще имате раздел, наречен "Хора и други страници". Използва се, за да видите списък с тези, които харесват вашата страница, които ви следват и т.н. Но също така тук ще намерите блоковете, които сте направили.

Ако изберете потребителя, който искате да деблокирате, малко колело ще се появи отдясно и отгоре. Там можете да отключите.

Потвърдете, че това е, което искате да направите, и то отново ще бъде активно.

Какво ще стане, ако деблокирам някого

Facebook лого

Както знаеш, когато човек е блокиран, той не може да се свърже с вас. Това включва не само съобщения, но и възможността да виждате вашия профил (поне това, което публикувате след блокирането, освен ако не го имате публично).

Това означава, че когато деблокирате във Facebook, ще му позволите да вижда вашите публикации, да стане ваш приятел, да ви изпраща съобщенияИ др

Ако след отключване сте променили решението си, знайте това ще трябва да изчакате 48 часа, за да можете да го блокирате отново.

Разбира се, ние ви уверяваме, че както когато го блокирате, така и когато го отключите, потребителят не е уведомен, тоест няма да получи никакъв вид известие. Единственият начин да разберете дали сте блокирани или деблокирани е да отидете в профила си. Ако го намерите, той е отключен; и ако не, ще знаете, че е блокиран.

Ясно ли ви е как да деблокирате във Facebook?


Съдържанието на статията се придържа към нашите принципи на редакторска етика. За да съобщите за грешка, щракнете върху тук.

Бъдете първите, които коментират

Оставете вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*

*

  1. Отговаря за данните: Actualidad Blog
  2. Предназначение на данните: Контрол на СПАМ, управление на коментари.
  3. Легитимация: Вашето съгласие
  4. Съобщаване на данните: Данните няма да бъдат съобщени на трети страни, освен по законово задължение.
  5. Съхранение на данни: База данни, хоствана от Occentus Networks (ЕС)
  6. Права: По всяко време можете да ограничите, възстановите и изтриете информацията си.