فيس بوڪ تي بلاڪ ڪريو

فيسبوڪ لوگو

ٻيو ڪير ۽ ڪير گهٽ ۾ گهٽ ڪنهن کي Facebook تي بلاڪ ڪرڻو پيو. ڪڏهن ڪڏهن، اهو غلط پروفائلن جي ڪري ٿي سگهي ٿو جيڪو دوستي لاء پڇي ٿو، پر ڪڏهن ڪڏهن اهو ٿي سگهي ٿو ته اسان ڪنهن شخص سان بحث ڪيو آهي يا اسان هن کي ڪوڙ ۾ پڪڙيو آهي جنهن اسان کي نقصان پهچايو آهي. وقت گذرڻ سان گڏ، اسان Facebook تي بلاڪ ڪرڻ جي باري ۾ سوچي سگهون ٿا، پر اهو ڪيئن ٿيندو؟ ڇا اهو بلاڪ ڪرڻ جيترو آسان آهي؟

اڳتي اسان کي معلوم ٿيندو ته فيس بوڪ تي بلاڪ ڪيئن ڪجي ۽ ان کي ڪرڻ جو آسان طريقو. جيتوڻيڪ، هن لاء، ان کان اڳ جو توھان وٽ اھي ماڻھو ھجن جن کي توھان بلاڪ ڪيو آھي. ان لاءِ وڃو؟

Facebook تي بلاڪ ڪريو، پروفائلز جي خلاف وڙھڻ جو ھٿيار جيڪو توھان کي مناسب نه آھي

سماجي نيٽ ورڪ ويب سائيٽ

سماجي نيٽ ورڪ هڪ عظيم ايجاد آهن. اهو اسان کي ڏهن، سوين، هزارين ۽ لکين ماڻهن سان رابطي ۾ رهڻ جي اجازت ڏئي ٿو. سڃاتل ۽ اڻ ڄاتل، پر جنهن سان اسان هڪ رشتي سان جڙيل آهيون، چاهي ڪم، ذاتي، تجارتي...

مسئلو اهو آهي ته جڏهن هڪ ماڻهو ٻئي سان خراب ٿي وڃي ٿي، انهي نقطي تي لڪائڻ چاهيندو آهي جيڪو اهي شايع ڪن ٿا، اهو آهي جڏهن بلاڪ پيدا ٿئي ٿي. ساڳيو ئي ٿي سگهي ٿو پروفائلن سان جيڪي استعمال ڪيا ويندا آهن ڪنهن شخص کي فليٽ ڪرڻ يا اسڪيم ڪرڻ لاءِ. انهن سڀني حالتن ۾، بلاڪ ڪرڻ پرسڪون ٿيڻ جو بهترين حل آهي.

بلاڪ ڪرڻ تمام آسان آهي. بس ان شخص جي پروفائيل تي وڃو ۽ ٽن افقي نقطن تي ڪلڪ ڪريو جيڪي "پبليڪيشن، معلومات، دوست، تصويرون ..." مينيو کان پوء ساڄي پاسي ظاهر ٿيندا آهن.

جڏهن ائين ڪندي، هڪ ننڍڙو مينيو ظاهر ٿيندو ۽ آخري اختيار اهو توهان کي ڏئي ٿو بلاڪ ڪرڻ. جيڪڏهن توهان Facebook کي دٻايو ٿا، اهو توهان کي هر شيء جي اطلاع ڏيندو جيڪو ماڻهو نه ڪري سگهندو:

  • پنھنجي ٽائم لائن تي پنھنجون پوسٽون ڏسو.
  • توهان کي ٽيگ ڪريو.
  • توهان کي دعوت ڏيو واقعن يا گروپن ڏانهن.
  • توهان کي پيغام موڪليو.
  • توھان کي انھن جي دوستن جي لسٽ ۾ شامل ڪريو.

اهو پڻ هن کي توهان جي دوستن کان هٽائي ڇڏيندو.

توهان کي صرف ان جي تصديق ڪرڻي آهي ۽ خود بخود اهو شخص هاڻي توهان جي دوستن جي لسٽ تي نه هوندو ۽ اهو پڻ توهان جي پيروي ڪرڻ جي قابل نه هوندو (گهٽ ۾ گهٽ انهن جي اڪائونٽ سان).

فيس بوڪ تي بلاڪ ڪيئن ڪجي

سماجي نيٽ ورڪ سان موبائل

 

جڏهن هڪ صارف جي پروفائل کي کولڻ، توهان کي ذهن ۾ رکڻ گهرجي ته اهو انحصار ڪندو ته توهان اهو ڪيئن ڪندا آهيويعني توهان ڪمپيوٽر استعمال ڪريو ٿا يا پنهنجي موبائل ذريعي ڪريو ٿا.

هتي اسان توهان کي ڇڏي ڏيون ٿا قدمن کي اهو ڪرڻ لاءِ ٻنهي طريقن سان، توهان کي صرف اهو چونڊڻو پوندو جيڪو توهان لاءِ تمام گهڻو آرامده هجي.

ڪمپيوٽر مان Facebook تي بلاڪ ڪريو

اچو ته پهريان ڪمپيوٽر سان شروع ڪريون ڇاڪاڻ ته اهو عام طور تي ڪرڻ تمام آسان آهي. ۽ تڪڙو. ان لاءِ، توھان کي پنھنجي Facebook ۾ داخل ٿيڻو پوندو. اهو ڪرڻ جو آسان طريقو توهان جي پروفائل ڏانهن وڃڻ آهي، جيتوڻيڪ حقيقت ۾، مکيه صفحي مان توهان پڻ حاصل ڪري سگهو ٿا.

توهان کي ڇا ڳولڻ گهرجي؟ مٿي ساڄي پاسي هڪ ننڍڙي تاريخ. هن ۾ ھڪڙو ننڍڙو مينيو ڏيکاريو ويندو ۽ توھان کي چونڊڻ گھرجي سيٽنگون ۽ رازداري.

جڏهن توهان ان تي ڪلڪ ڪندا، هڪ نئين ونڊو ظاهر ٿيندي ۽ هتي، کاٻي پاسي واري مينيو ۾، توهان کي سيٽنگون ڏانهن وڃڻ گهرجي. ٻيهر، ٻيو صفحو کلي ويندو ۽ توهان کي تالا اختيار ڳولڻ گهرجي. ها اسان ان بلاڪ ڪرڻ وارا آهيون، پر ان لاءِ اسان کي پروفائلز بلاڪ ڪرڻ گهرجن.

جڏهن توهان اهو ڏيو ٿا، توهان کي انهن ماڻهن جي هڪ فهرست ملندي جنهن کي توهان بلاڪ ڪيو آهي.

هاڻي، توهان کي صرف ان کي ڳولڻو پوندو جنهن کي توهان Facebook تي بلاڪ ڪرڻ چاهيو ٿا ۽ ان لاڪ لفظ کي دٻايو جيڪو توهان جي نالي جي اڳيان هوندو.

موبائيل تان لاڪ ڪريو

جيڪڏهن توهان اڪثر ڪري Facebook ايپ استعمال ڪندا آهيو، توهان گهڻو ڪري ان سان انلاڪ ڪرڻ چاهيندا. جيڪڏھن ائين آھي، توھان کي ھيٺ ڏنل قدم کڻڻ جي ضرورت آھي:

  • پنھنجي پروفائل تصوير ڏيو جتي، اضافي طور تي، توهان وٽ هڪ ننڍڙو آئڪن آهي ٽي افقي پٽي سان. هي توهان کي ٻئي اسڪرين ڏانهن وٺي ويندي.
  • هتي ، ھيٺ لٿو جيستائين توھان ڏسو سيٽنگون ۽ رازداري. جيڪڏهن توهان کي دٻايو ته ٻيو ننڍڙو مينيو ظاهر ٿيندو. سيٽنگون تي ڪلڪ ڪريو.
  • ترتيب جي اندر توهان کي ڪيترائي حصا ملندا. پر ڇا واقعي توهاناسان کي پريس ڪرڻو پوندو پروفائل سيٽنگون.
  • جڏهن توهان کي دٻايو، هڪ نئون مينيو ظاهر ٿيندو ۽ اختيارن مان اهو توهان کي ڏئي ٿو، بلاڪ ظاهر ٿيندا. دٻايو.
  • هتي توهان انهن ماڻهن جي هڪ فهرست ڏسندا جن کي توهان بلاڪ ڪيو آهي ۽ توهان سڀني کي ڪرڻو آهي ماڻهو ڳولڻ يا اهي ماڻهو جن کي توهان "انلاڪ" ڪرڻ چاهيو ٿا ۽ "انلاڪ" بٽڻ کي دٻايو جيڪو انهن جي پروفائل جي ساڄي پاسي آهي.

ڇا جيڪڏھن مان ڪنھن کي پنھنجي ڪمپني پيج تان بلاڪ ڪرڻ چاھيان؟

اهو ٿي سگهي ٿو ته توهان بلاڪنگ پنهنجي ذاتي پروفائل سان نه ڪئي آهي پر توهان جي ڪمپني جي صفحي تي. ماڻهو جيڪي توهان تي حملو ڪندا آهن ۽ توهان جي شين، اسپام پيغام، وغيره. ڪجھ سبب ٿي سگھن ٿا ته توھان کي بلاڪ ڪرڻ جو فيصلو ڪرڻو پيو. پر ڇا جيڪڏهن توهان ان کي کولڻ چاهيو ٿا؟

هن لاء، توھان کي پنھنجي Facebook صفحي ڏانھن وڃڻ گھرجي. جيئن توهان ڄاڻو ٿا، هر صفحي تي توهان وٽ سيٽنگون بٽڻ آهي. دٻايو.

کاٻي ڪالم ۾ توهان وٽ هڪ سيڪشن هوندو جنهن کي سڏيو ويندو 'ماڻهو ۽ ٻيا صفحا'. اهو انهن جي فهرست ڏسڻ لاءِ استعمال ڪيو ويندو آهي جيڪي توهان جي صفحي کي پسند ڪن ٿا، جيڪي توهان جي پيروي ڪندا آهن، وغيره. پر هتي پڻ توهان کي ملندا بلاڪ جيڪي توهان ٺاهيا آهن.

جيڪڏهن توهان استعمال ڪندڙ کي چونڊيو ته توهان ان بلاڪ ڪرڻ چاهيو ٿا، ساڄي ۽ چوٽيءَ تي هڪ ننڍڙو ڦيٿو ظاهر ٿيندو. اتي توهان ان لاڪ ڪري سگهو ٿا.

پڪ ڪريو ته اھو اھو آھي جيڪو توھان ڪرڻ چاھيو ٿا ۽ اھو وري فعال ٿيندو.

ڇا ٿيندو جيڪڏهن مان ڪنهن کي بلاڪ ڪريان

Facebook لوگو

جئين توهان کي knowاڻ آهي. جڏهن هڪ شخص بلاڪ ڪيو ويو آهي، انهن کي توهان سان رابطو ڪرڻ کان روڪيو ويو آهي. ان ۾ نه رڳو پيغام شامل آهن، پر توهان جي پروفائل کي ڏسڻ جي قابل پڻ آهي (گهٽ ۾ گهٽ جيڪو توهان بلاڪ کان پوء پوسٽ ڪيو جيستائين توهان وٽ عوام ۾ نه هجي).

ان جو مطلب اهو ٿيو ته جڏهن توهان فيس بوڪ تي بلاڪ ڪريو ٿا. توهان هن کي توهان جي اشاعتن کي ڏسڻ، توهان جو دوست ٿيڻ، توهان کي پيغام موڪلڻ جي اجازت ڏني وينديوغيره

جيڪڏهن کولڻ کان پوءِ توهان پنهنجو ذهن تبديل ڪيو آهي، ڄاڻو ته ان کي ٻيهر بلاڪ ڪرڻ لاءِ توهان کي 48 ڪلاڪ انتظار ڪرڻو پوندو.

يقينن، اسان توهان کي يقين ڏياريو ٿا ته، ٻئي جڏهن توهان ان کي بلاڪ ڪيو ۽ جڏهن توهان ان کي کوليو، صارف کي اطلاع نه ڏنو ويو آهي، اهو آهي، هو ڪنهن به قسم جي نوٽيفڪيشن حاصل نه ڪندو. صرف هڪ طريقو توهان کي معلوم ٿيندو ته توهان کي بلاڪ ڪيو ويو آهي يا بلاڪ ڪيو ويو آهي توهان جي پروفائل ڏانهن وڃو. جيڪڏھن توھان ان کي ڳوليو، اھو ان لاڪ ٿيل آھي؛ ۽ جيڪڏھن نه، توھان کي خبر پوندي ته اھو بند ٿيل آھي.

ڇا توهان کي واضح آهي ته فيس بوڪ تي بلاڪ ڪيئن ڪجي؟


مضمون جو مواد اسان جي اصولن تي عمل ڪري ٿو ايڊيٽوريل اخلاقيات. غلطي ڪلڪ ڪرڻ جي رپورٽ لاءِ هتي.

تبصرو ڪرڻ جو پهريون

پنهنجي راءِ ڏيو

پنهنجي اي ميل ايڊريس شايع نه ڪيو ويندو.

*

*

  1. ڊيٽا جو ذميوار: ايٽوئلائيڊ بلاگ
  2. ڊيٽا جو مقصد: ڪنٽرول سپيم ، تبصرو جي انتظام.
  3. سازش: توهان جي رضامندي
  4. ڊيٽا جي ابلاغ: ڊيٽا کي قانوني ذميواري کانسواءِ ٽئين پارٽين تائين رسائي نه ڏني ويندي.
  5. ڊيٽا اسٽوريج: ڊيٽابيس اويسينٽس نيٽورڪ (اي يو) پاران ميزباني ڪيل
  6. حق: ڪنهن به وقت توهان پنهنجي معلومات کي محدود ، ٻيهر ۽ ختم ڪري سگهو ٿا.